Σιζόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, απαιτούμε κάθαρση εδώ και τώρα (vid)

Για την πανδημία και τις προτάσεις του για την οικονομία μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα της διαφθοράς, εξηγώντας ότι ζήτησε από τον νέο Γενικό Εισαγγελέα για όλα τα σκάνδαλα, τουλάχιστον της τελευταίας 20ετιας, να ανοίξουν ξανά οι φάκελοι και να βρεθούν και να ονομαστούν οι εμπλεκόμενοι. Επίσης, είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για να αναρτώνται

όλα τα σκάνδαλα και ο πολίτης να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών. Σημείωσε ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο, απαιτούμε κάθαρση εδώ και τώρα».

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόταση του για lockdown, η οποία τελικά δεν εισακούστηκε, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να γίνει γιατί ήταν η μόνη λύση να ανακοπεί η διασπορά του ιού από τη στιγμή που οι αλυσίδες είναι ανεξέλεγκτες. Στην περίπτωση της πανδημίας, η πολιτική και η ιατρική συνυπάρχουν, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην πρόταση του για την οικονομία, σημείωσε ότι για όσο διαρκεί η πανδημία τόσο οι αυτοτελώς εργαζόμενοι όσο και οι μικροεπιχειρήσεις όσο αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα να γίνεται καταβολή μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στα καύσιμα της ΑΗΚ. Επίσης, να γίνει αναστολή καταβολής Κοινωνικών Ασφαλίσεων και καταβολή μόνο του 50% του ΦΠΑ. Επίσης, προτείνει το υπόλοιπο ποσό και για τις τρείς περιπτώσεις να καταβληθεί σε ισόποσες δόσεις εντός 2 χρόνων από τη λήξη της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Χάσικος: Υπήρξε άνευ προηγουμένου στήριξη από Ελεγκτική Υπηρεσία προς CYPRA

Υπόθεση CYPRA: Προκρίνει πειθαρχική έρευνα για Ρέα Γεωργίου και λειτουργό ο ΓΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα