Φοιτήτριες στην Κομοτηνή και με… καραντίνα

09:30 27/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποφάσισαν να περάσουν το 2ο Lock down στην Κομοτηνή. Φοιτητές και φοιτήτριες που επέλεξαν να μείνουν όλες στην πόλη των φοιτητικών τους σπουδών. Παιδιά από διάφορες πόλεις που δεν τους φοβίζει η καραντίνα μακριά από το σπίτι.

«Και στο σπίτι, όμως», όπως λένε, «δεν ανησυχούν. Ούτως η άλλως και στον τόπο μας συγγενείς δεν θα μπορούσαμε να δούμε.» Έτσι, μένοντας στην Κομοτηνή συνεχίζουν

τη μελέτη, παρακολουθούν τις εξ αποστάσεως παραδόσεις. Και όσοι τον μπορούν, συνεχίζουν το θεωρητικό κομμάτι της πρακτικής τους. «Πρακτική εγώ δεν δεν κάνω, έχουμε σταματήσει. Κάποιοι, όμως, όπως η συγκάτοικος μου μπορεί, μέσω υπολογιστή, και συνεχίζει στα θεωρητικά πεδία.» δηλώνει φοιτήτρια που την συναντήσαμε με τη φίλη της στην έξοδο για περπάτημα.

«Με ψυχολογία λίγο πεσμένη» παραδέχτηκε και έσπευσε να προσθέσει:«Την έχουμε συνηθίσει αυτή τη φορά την καραντίνα. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε το χρόνο μας παραγωγικά. Κι αυτό προτρέπω τους συμπολίτες μας, όσο μπορούν να περνούν παραγωγικά το χρόνο τους.»

Τέλος, στέλνουν το ίδιο μήνυμα «Μένουμε σπίτι και προσέχουμε τους εαυτούς μας. Αξιοποιούμε δημιουργικά το χρόνο μας.» λέει η μια και η άλλη προσθέτει «Ας είμαστε θετικοί σε ό,τι έρχεται στη ζωή μας για να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε.»
Φώτο: Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα