Δρ Πάνος:Τα μηδενικά κρούσματα, οι παραλίες και η χρήση μάσκας

Για τα σημερινά μηδενικά κρούσματα, τις αποστάσεις που θα πρέπει να κρατηθούν στις παραλίες μεταξύ των λουόμενων και την ορθή χρήση της μάσκας μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Λοιμοξιωλόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, δρ Γιώργος Πάνος.

«Μέχρι στιγμής, το μηδενικό σημαίνει απόλυτη επιτυχία για την ημέρα αλλά δεν θα πρέπει να πιστεύουμε ότι θα είμαστε συνεχώς στο μηδέν. Κάποια στιγμή θα υπάρχουν κρούσματα που θα ανιχνεύονται. Ο ιός είναι εδώ και δεν έχει φύγει. Αυτό που χρειάζεται

είναι να είμαστε σε εγρήγορση, να τηρούμε τα μέτρα όπως έχουμε μάθει και να είμαστε πολύ προσεκτικοί», σχολίασε σχετικά με τα σημερινά επιδημιολογικά αποτελέσματα ο δρ Πάνος.

Διαβάστε: Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού σήμερα στην Κύπρο

Όσον αφορά τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχει ο κόσμος σε παραλίες και πισίνες ο δρ Πάνος είπε πως ο κάθε κολυμβητής θα πρέπει να κρατά τις αποστάσεις. «Είναι θέμα ενστίκτου πλέον.Πιστεύω ότι κάποιος που θα κρατά τις αποστάσεις έξω στην αμμουδιά, θα τηρεί τις αποστάσεις και μέσα στο νερό. Ο καθένας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί με τους άλλους. Εδώ θα φανεί η ωριμότητα», εξήγησε.

Διαβάστε: Το «αντίο» Κωστρίκη- Λοΐζου στη τελευταία διάσκεψη Τύπου για τα κρούσματα

Ερωτηθείς σχετικά με την ορθή χρήση της προστατευτικής μάσκας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της καθημερινότητας ο δρ Πάνος είπε πως «την μάσκα την φοράμε γιατί θεωρούμε ότι είμαστε όλοι δυνητικά μολυσμένοι και προστατεύουμε τους άλλους, όπως και τον εαυτό μας».

Παράλληλα, εξήγησε πως «δεν θα πρέπει να ακουμπάμε την μάσκα από την εξωτερική επιφάνειά της. Η εξωτερική επιφάνεια της μάσκας είναι αυτή που μαζεύει τα σταγονίδια. Είναι πολύ σημαντικό να την βάζουμε αλλά και να την αφαιρούμε από τα κορδονάκια της. Είναι ο καλύτερος φύλακας που έχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα