Σεπτέμβριο η εξέταση περιουσιακών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων σε Στρασβούργο

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο παρέπεμψε η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης την εξέταση των περιουσιακών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων, στο πλαίσιο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επί της διακρατικής προσφυγής «Κύπρου εναντίον Τουρκίας», σύμφωνα με τον κατάλογο των υποθέσεων που υιοθετήθηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία της εξέτασης του βαθμού συμμόρφωσης των κρατών μελών με αποφάσεις του ΕΔΑΔ χωρίστηκε

σε δύο μέρη και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε σήμερα μέσω γραπτής διαδικασίας. Το δεύτερο μέρος, κατά το οποίο θα συζητηθούν και τα περιουσιακά δικαιώματα των εγκλωβισμένων, θα διεξαχθεί δια ζώσης από 1 μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, προστίθεται.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Επιτροπή Υπουργών υιοθέτησε επίσης τη θεματολογία της επόμενης συνάντησης για την εξέταση των υποθέσεων του ΕΔΑΔ, που θα διεξαχθεί κανονικά μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, στο Στρασβούργο. Σε αυτή περιλαμβάνονται τα περιουσιακά δικαιώματα των εκτοπισμένων, στο πλαίσιο της διακρατικής προσφυγής, καθώς και τα ατομικά μέτρα και οι αποζημιώσεις των αιτητών που δικαιώθηκαν στο πλαίσιο της ομαδικής προσφυγής «Ξενίδη-Αρέστη».

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η Επιτροπή Υπουργών ενέκρινε συνολικά 21 αποφάσεις που αφορούν 16 κράτη μέλη, περιλαμβανομένου ενός ενδιάμεσου ψηφίσματος σχετικά με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Τέλος, εγκρίθηκαν 52 Τελικά Ψηφίσματα για 105 αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορούν 25 διαφορετικά κράτη.
 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα