Δρ Πανά: Σοβαρή αναζωπύρωση του ιού – Κανένα περιθώριο χαλάρωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε η δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, η οποία αναφέρθηκε  στην αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα.

Αρχικά, ανέφερε ότι η πανδημία δεν αξιολογείται από τα καθημερινά κρούσματα. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε σοβαρή αναζωπύρωση του ιού και εγχώρια μετάδοση εντός της κοινότητας».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε περιθώριο χαλάρωσης και ανευθυνότητας. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα της ατομικής προστασίας και τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει μια στόχευση για τις ευπαθείς ομάδες

γιατί έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά. «Η προσπάθεια είναι να φτιάξουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε οικονομικά και κοινωνικά», συμπλήρωσε. 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομονώσεις μια συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού. «Ακόμα και να είχαμε πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για συγκεκριμένες ομάδες, δεν θα ήταν εφικτό να τους απομονώσουμε πραγματικά».

Πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο κάθε κρούσμα έχει τεράστιο αριθμό επαφών. «Αυτή την στιγμή ίσως να χρειάζεται μια προσαρμογή για άμεση απομόνωση των κρουσμάτων και των κοντινών επαφών».

Η δρ Πανά προέβη και σε έκκληση για όσους ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ πρόσθεσε ότι και όσοι είναι επαφή της επαφής επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους γιατί «ενδεχομένως όλοι να είμαστε επαφές επαφών». 

Τέλος, ανέφερε ότι μπορεί να άλλαξε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα νεαρά άτομα δεν θα έρθουν σε επαφή με άτομα μεγάλης ηλικίας. «Θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Οι επιχειρήσεις που θα εξυπηρετούν τις ευάλωτες ομάδες ως τις 9 το πρωί

Καραγιάννης: Μπορεί να εξελιχθεί πιο επικίνδυνο το 2ο κύμα–Φοβάμαι τον χειμώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα