Δρ Πανά: Προστατευτικά και όχι τιμωρητικά τα μέτρα (BINTEO)

Νέα μέτρα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε η δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, η οποία μίλησε για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες μέρες.

Αρχικά ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι πρωτίστως προστατευτικά και όχι τιμωρητικά.

Δείτε επίσης: «Τεράστιες οι επιπτώσεις των lockdown

στα παιδιά- Μόνη διέξοδος ο εμβολιασμός»

Συνέχισε λέγοντας ότι «όλα τα μέτρα που λήφθηκαν έχουν ως γνώμονα να αποτρέψουν τις εικόνες που δυστυχώς είδαμε πρόσφατα σε χώρες με πολύ καλά συστήματα οργάνωσης στο σύστημα υγείας. Η επόμενη περίοδος θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση.

Η στόχευση πρέπει να είναι προς τον εμβολιασμό αλλά όχι μόνο ο εμβολιασμός».

Επιπλέον ανέφερε ότι λόγω του χειμώνα μειώνεται η ανοσία και γι’ αυτό οφείλουμε να κρατάμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πιεστεί το σύστημα υγείας και ότι θα μείνει ανοικτή η κοινότητα.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες είπε τα εξής, «το μοντέλο που είδαμε από το Ισραήλ φαίνεται ότι αποδίδει, όμως είδαμε και χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία με πολύ ψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης να βρίσκονται αυτή τη περίοδο σε κρίσιμη κατάσταση, ενδεχομένως επειδή δεν ξεκίνησαν σύντομα το κομμάτι της ενισχυτικής δόσης. Η Κύπρος προσπαθεί αυτή τη στιγμή να αποτρέψει αυτή τη φόρα που έχει πάρει η μετάλλαξη Δέλτα». 

Ερωτηθείσα για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί είπε ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός οδηγεί σε αντιδράσεις, πρέπει λίγο να ξαναδούμε το κομμάτι του εμβολιασμού για να δούμε τις ανησυχίες τους και να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, ειδάλλως θα έχουμε την διασπορά ενδο- νοσοκομειακά. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα