Στο μικροσκόπιο γκέτο σε πολυκατοικίες: «Υπό ομηρία» μεταναστών υποστατικό

Οι αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ, για την εργαλειοποίση του μεταναστευτικού από μηχανισμούς κερδοσκοπίας έθεσαν σε κινητοποίηση τις Αρχές, οι οποίες άρχισαν έρευνα καθ' υπόδειξη του Γενικού Εισαγγελέα. Συνεχίζονται, την ίδια ώρα και οι έρευνες και γύρω από τον φονικό της Δευτέρας, στην Έγκωμη με την Αστυνομία να περνά χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για παράνομη παραμονή στην Κύπρο.   

Έρευνα καθ' υπόδειξη του Γενικού Εισαγγελέα, άρχισε η Αστυνομία, μετά τις αποκαλύψεις

του 'ΣΙΓΜΑ' για μηχανισμούς κερδοσκοπίας, που στήθηκαν γύρω από αιτήσεις ασύλου και εικονικούς γάμους.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η έρευνα του  'ΣΙΓΜΑ', τέθηκαν ενώπιον των Αρχών, οι οποίες ανοίγουν τον φάκελο των κυκλωμάτων.

Η «μαύρη βιομηχανία» με τη σύμπραξη δικηγόρων - μεταφραστών παγιώνει το μεταναστευτικό σε μια χώρα που αδυνατεί να το αντιμετωπίσει.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξηλώσουν τα γκέτο, που στήνονται σε διάφορες περιοχές, βρίσκεται και η πολυκατοικία, στην οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην Έγκωμη άγριο φονικό εναντίον 28χρονου αλλοδαπού.

Το ένα πρόσωπο το οποίο συνελήφθη, ως ύποπτος για την υπόθεση δολοφονίας ηλικίας 25 ετών, φέρεται να έχει παραδεχτεί τη διάπραξη του αδικήματος, ενώ φως στα αίτια του θανάτου του 28χρονου έριξε η νεκροτομή από την οποία διαφάνηκε ότι ο θάνατος του επήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία αιμορραγίας, που έχει προκληθεί από νήσσον και τέμνων όργανο.

Το ζήτημα της γκετοποίησης -ωστόσο- έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις που απλώνονται σε όλη την Κύπρο, με τον Δήμαρχο της Λευκωσίας να αναφέρει ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε ιδιοκτήτες υποστατικών, ενοικιάζουν κτήρια χωρίς να πληρούν τις συνθήκες υγειονομίας και πολεοδομίας.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο δήμαρχος της Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι «υπάρχει συσσόρευση πληθυσμού αλλά όχι αυξημένη εγκληματικότητα».

Τρανό παράδειγμα των διαστάσεων που λαμβάνουν αυτά τα περιστατικά, είναι ο γολγοθάς που ανεβαίνει ο Ανδρέας Ιωάννου.
  Σύμφωνα με όσα έφερε στο φως η εφημερίδα Σημερινή, πριν από περίπου 10 μέρες, ο κύριος Ιωάννου είναι ιδιοκτήτης υποστατικού το οποίο τελεί υπό ομηρία εδώ και 1 χρόνο. 

Μιλώντας στη κάμερα του ΣΙΓΜΑ Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή είναι μέσα στο  σπίτι 30 άτομα αλλοδαποί και δεν βγαίνουν έξω. Το νερό και το ρεύμα το έκοψα από τον Γενάρη του 2021 και δεν βγαίνουν έξω..».

Ο κύριος Ιωάννου καταγγέλλει επίσης, ότι βρέθηκε να χρωστά τρεις χιλιάδες ευρώ σε ρεύμα και νερό, τα οποία οι ενοικιαστές αρνούνταν να πληρώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Φαίδωνος για κυκλώματα μεταναστών-Αναφορές σε δικηγόρους και ναρκωτικά

Γνωστές στην Αστυνομία οι καταγγελίες Φαίδωνος-«Εντοπίστηκαν ναρκωτικά» (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα