Αυτοψία στα σημεία δράσης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης μεταναστών στην Πάφο (vid)

Επί τόπου στα δύο σημεία που  υπέδειξε σε χθεσινοβραδινή παρέμβασή του στις Τομές στα Γεγονότα, ο Δήμαρχος Πάφου ως σημεία δράσης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης αλλοδαπών έσπευσε το ΣΙΓΜΑ.

Ο ανταποκριτής του Σίγμα, Μάριος Ιγνατίου, ανέφερε ότι: «βρισκόμαστε στην οδό Ιωνά Νικολάου 4 στον Απόστολο Παύλο στην Πάφο. Το σπίτι που βλέπετε πίσω μου είναι το σπίτι που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου έχει δηλωθεί ως κατοικία 50 αιτητών πολιτικού ασύλου».

Οι ρυθμοί στην οδό Ιωνά Νικολάου ήρεμοι και φυσιολογικοί. Η κατοικία

στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης ένα κανονικό κυπριακό σπίτι. Οι ελάχιστοι κάτοικοι της γειτονιάς, που αριθμεί μια καινούργια πολυκατοικία και λιγότερα από 10 σπίτια αρνούνται να μιλήσουν λένε όμως ότι το σπίτι μέχρι 2-3 μήνες ήταν ενοικιασμένο. Στην περιοχή σήμερα, εντελώς τυχαία, υπήρχε και συνεργείο απογραφής πληθυσμού.    

«Ο Δήμαρχος Πάφου στις καταγγελίες του αναφέρθηκε σε δυο σημεία. Το δεύτερο βρίσκεται στην πολύσύχναστη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, ακριβώς πίσω μου», αναφέρει ο Μάριος Ιγνατίου.    

 Και στη δεύτερη περίπτωση επικρατεί ο νόμος της σιωπής, μια κάποιου είδους ομερτά όσων εργάζονται στα γειτονικά καταστήματα, στη θέα της κάμερας όχι απλά αρνούνται να προβούν σε δηλώσεις δεν επιθυμούν ούτε να φανούν στην τηλεόραση.    

Για το διαμέρισμα της Ελευθερίου Βενιζέλου ο κ. Φαίδωνος ισχυρίζεται πως έμπορος ναρκωτικών εξωθεί αλλοδαπούς που έφτασαν από τα κατεχόμενα να κάνουν διακίνηση ναρκωτικών για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.  

Η Αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης υποστηρίζοντας πως δημόσιες τοποθετήσεις όπως του κ. Φαίδωνος δημιουργούν πρόβλημα στο έργο της Αστυνομίας.    

Ο κ. Φαίδωνος στην παρέμβαση του στις Τομές στα Γεγονότα έκανε λόγω και για ύποπτη δράση δικηγόρων που υποβοηθούν τα κυκλώματα έναντι αμοιβής.

Ο δικηγορικός Σύλλογος Πάφου απαντώντας κάλεσε τον κ. Φαίδωνος να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία αν θεωρεί ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα.    

Τέλος αναφορικά με το θέμα των αλλοδαπών και τις ανησυχίες ότι πιθανόν στην κοινότητα Δρούσειας να δημιουργηθεί μια νέα Χλώρακα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ ότι αλλοδαποί κάτοικοι της κοινότητας συχνά πυκνά έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους και δημιουργούν προβλήματα όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.  

Διαβάστε επίσης:

Φαίδωνος για κυκλώματα μεταναστών-Αναφορές σε δικηγόρους και ναρκωτικά

Γνωστές στην Αστυνομία οι καταγγελίες Φαίδωνος-«Εντοπίστηκαν ναρκωτικά» (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα