Δρ Κολιού για εμβολιασμό εφήβων: Να μην χάσουν άλλη σχολική χρονιά

Σύσκεψη με την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή είχε χθες ο Υπουργός Υγείας όπου ενημερώθηκε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και άκουσε την εισηγήσεις των επιστημόνων.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η δρ Μαρία Κολιού αναφέρθηκε στα δωρεάν rapid τεστ, στους εμβολιασμούς εφήβων αλλά και για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης.

Αρχικά ανέφερε πως δεν θεωρούν ότι θα μειωθούν αρκετά τα δείγματα των rapid τεστ

από την επόμενη εβδομάδα που θα χρεώνονται.  Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι 30-40 χιλιάδες δείγματα είναι ένας επαρκέστατος αριθμός για να ξέρουμε που υπάρχει έξαρση.

Μετέπειτα μιλώντας για τον εμβολιασμό εφήβων είπε «Οι εμβολιασμοί των εφήβων ήδη έχουν εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης του ιού σε εφήβους. Ευτυχώς όμως δεν έχουμε βαριά περιστατικά από τα παιδιά, είναι εξαιρετικά σπάνια».

Συμπλήρωσε ότι η ΣΕΕ κατέληξε στην απόφαση να εμβολιαστούν οι 15 ετών και άνω, «Είναι κρίμα τα παιδιά του λυκείου να χάσουν ακόμη μια χρονιά λόγω του ότι κλείνουν τάξεις εξαιτίας κρουσμάτων».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου ανέφερε τα εξής, «Η τρίτη δόση είναι ένα καυτό θέμα, ειδικά σε ηλικιωμένους και σε άτομα που διαμένουν σε κλειστές δομές. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν συζητείται τρίτη δόση».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είπε ότι στη παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος να το συζητούμε.

Κλείνοντας για την εμβολιαστική κάλυψη στην Κύπρο είπε «Φαίνεται ότι η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα αυξήθηκε. Ελπίζουμε να συνεχιστεί ο ενθουσιασμός και η προσέλευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα