Μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής, καίγονται σπίτια

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Διονύσου - στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης- με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Καλαφατέλη, να λέει ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» και τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι καίγονται σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες.

Εξαιτίας των διαστάσεων που έχει λάβει η φωτιά, ενεργοποιήθηκε το 112. Συγκεκριμένα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε

στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Η επείγουσα ειδοποίηση εστάλη σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής, ώστε να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

⚠️Νέα ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα