Δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήρι: Σύγχρονη γεωργία & προστασία του περιβάλλοντος

Η κλιματική αλλαγή απασχολεί όλο και πιο έντονα την παγκόσμια κοινότητα καθώς επηρεάζει όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η γεωργία αποτελεί έναν από τους τομείς που επηρεάζονται ίσως περισσότερο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (π.χ. ακραία καιρικά φαινόμενα, μείωση της βροχόπτωσης, κτλ.). Ταυτόχρονα όμως είναι κι ο τομέας που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πιο πάνω προβλήματος με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση των αποβλήτων και τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική στηρίζει τους γεωργούς να αναβαθμίσουν τις μεθόδους καλλιέργειας ώστε αυτές να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει με τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας με στόχο, μέχρι το 2050, να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος.

Το SigmaLive αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης επαγγελματιών του κλάδου αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων αναφορικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από το πιο πάνω θέμα όσο και έξυπνους τρόπους διαχείρισης των αποβλήτων στη γεωργία διοργανώνει διαδικτυακό (μέσω Zoom) εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα, Σύγχρονη γεωργία και προστασία του περιβάλλοντος: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και διαχείριση των αποβλήτων στον γεωργικό τομέα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου από τις 10:00-12:00 μέσω Zoom. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Το εργαστήρι διοργανώνεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκστρατείας «Μάθε για την ΚΑΠ» κι η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://cutt.ly/RnGrHOL ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία «Μάθε για την ΚΑΠ» και τις επερχόμενες δράσεις της, επισκεφθείτε τη σελίδα της εκστρατείας και ακολουθήστε τις σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

www.learnaboutcap.com

www.facebook.com/LearnAboutCap

https://twitter.com/learnaboutcap

Σας περιμένουμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα