Τιμητικό βραβείο από Χαμάς σε Al Jazeera για κάλυψη της σύγκρουσης σε Γάζα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες επίσκεψη στο προσωρινό γραφείο του Al Jazeera στη Γάζα, επαινώντας το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ για την κάλυψή του στην πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και μαχητών των Παλαιστινίων

Στην επίσκεψη η οποία ήταν μια από αυτές που πραγματοποίησε η Χαμάς, παρουσίασε την παράδοση στην ομάδα του Al Jazeera

ενός πιστοποιητικού που σηματοδοτεί την εκτίμηση για την κάλυψη αυτού που η Χαμάς χαρακτήρισε «Ξίφος της Ιερουσαλήμ».

 

בכירי חמאס בעזה מעניקים תעודת הוקרה לערוץ אל-ג'זירה הקטרי על סיקור מופתי של מבצע שומר החומות
נציג הערוץ בעזה ואיל דחדוח מקבל את התעודה מידי סגנו של יחיא סינוואר, ח'ליל אל-חיה#קטר_זה_רעל pic.twitter.com/5w8qw2L8p0

— Gal Berger גל ברגר (@galberger) June 8, 2021

Ο αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα Khalil al-Hayya είπε στους δημοσιογράφους του Al Jazeera ότι «απέδειξαν ότι ανήκουν στην αιτία του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού»,.

«Αυτό που διακρίνει τον Παλαιστίνιο δημοσιογράφο [από άλλους] είναι ότι έχει ένα εθνικό μήνυμα», δήλωσε ο Χάγια. «Είδαμε ένα υψηλό επίπεδο εθνικισμού και έναν εθνικό τόνο στην κάλυψη του Al Jazeera

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς επαίνεσε επίσης τον «υψηλό επαγγελματισμό» του οργανισμού και τόνισε τη θυσία των δημοσιογράφων του, του οποίου το γραφείο ισοπεδώθηκε από το IDF κατά την διάρκεια των συγκρούσεων. Το Ισραήλ αναφέρει ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε διάφορα γραφεία στον πύργο ν al-Jaala, συμπεριλαμβανομένου ενός γραφείου όπου οι χειριστές εργάζονταν σε τεχνολογία που θα μπορούσε να μπλοκάρει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Iron Dome.

Ο Χάγια χρησιμοποίησε επίσης την ευκαιρία να επαινέσει τη δημοσιογράφο της Al Jazeera Givara Budeiri, η οποία συνελήφθη από ισραηλινές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα, ενώ κάλυψε διαμαρτυρίες  στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου οι Παλαιστινιακές οικογένειες απειλούνται με έξωση.

Διαβάστε επίσης: Επεισοδιακή σύλληψη δημοσιογράφου του Αl Jazeera (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεχωριστά την Τετάρτη, το Al Jazeera ανακοίνωσε ότι έχει στοχοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες με κυβερνοεπιθέσεις, προσθέτοντας ότι κατάφερε να τις αποτρέψει.

Οι ιστότοποι και οι πλατφόρμες της Al Jazeera αντιμετώπισαν «συνεχείς ηλεκτρονικές επιθέσεις με στόχο την πρόσβαση, τη διακοπή και τον έλεγχο ορισμένων από τις πλατφόρμες ειδήσεων» από το Σάββατο έως την Τρίτη, ανέφερε το δίκτυο στο Reuters.

«Ο πάροχος υπηρεσιών του Al Jazeera μπόρεσε να παρακολουθεί και να αποτρέψει όλες τις επιθέσεις hacking και να τους εμποδίσει να επιτύχουν τον στόχο τους», πρόσθεσε το δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα