ΔΗΣΥ: Δεν δεχόμαστε επιθέσεις κοινωνικής μισαλλοδοξίας

Άμεση είναι η απάντηση του ΔΗΣΥ, στο κάλεσμα του ΓΓ του ΑΚΕΛ να «επαναφέρει στην τάξη» τον βουλευτή του Αντρέα Θεμιστοκλέους. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί «όλα τα στελέχη του κόμματος, όσο έντονα κι αν μπορεί να νιώθουν για κάποια ζητήματα, να μην προβαίνουν σε ενέργειες που πλήττουν τον δημοκρατικό διάλογο». Καλεί παράλληλα τον καθένα «να κοιτάξει τα του οίκου του».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι φιλελεύθερη παράταξη και ως τέτοια σέβεται και διαφυλάσσει την ελευθερία

της έκφρασης, ευνοεί τον ελεύθερο προβληματισμό και τη διατύπωση και δημοσίευση ιδεών και προσωπικών απόψεων».

Προστίθεται ότι «σε καμία περίπτωση ωστόσο, δεν υιοθετούμε τοποθετήσεις που διατυπώνονται με τρόπο που εκφεύγει του πολιτικού πολιτισμού και των θεσμίων που πρέπει να κυριαρχούν στο πλαίσιο της δημοκρατικής έκφρασης απόψεων. Η προσήλωση μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις επιλογές του καθενός είναι δεδομένη».

Επισημαίνεται ότι «σε αυτό το πλαίσιο αρχών, δεν μπορούμε να δεχτούμε προσβλητικές εκφράσεις και φραστικές επιθέσεις κοινωνικής μισαλλοδοξίας με σεξιστικούς υπαινιγμούς, όποια και αν ήταν η πρόκληση. Αυτοί μας βρίσκουν ξεκάθαρα αντίθετους, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από αξιωματούχους».

Ο ΔΗΣΥ καλεί παράλληλα «όλα τα στελέχη του κόμματος, όσο έντονα κι αν μπορεί να νιώθουν για κάποια ζητήματα, να μην προβαίνουν σε ενέργειες που πλήττουν τον δημοκρατικό διάλογο, τις αρχές και τις αξίες οι οποίες διέπουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη λειτουργία του. Εξάλλου, κανείς δεν "κατέχει" μόνος του την αλήθεια».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι «ως κόμμα δεν χρειαζόμαστε επιστολές και παραινέσεις τρίτων για να έχουμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις επί τέτοιων ζητημάτων. Ο καθένας μας καλά θα κάνει να κοιτάξει τα του οίκου του».

Keywords
Τυχαία Θέματα