ΓΓ ΑΚΕΛ καλεί Ομήρου να επαναφέρει σε τάξη τον Θεμιστοκλέους

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού καλώντας τους να επαναφέρουν σε τάξη τον βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Αντρέα Θεμιστοκλέους. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάνει λόγο για "άκρως προσβλητική τοποθέτηση του (Θεμιστοκλέους) με σεξιστικό υπονοούμενο,

σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου". Δεν δεχόμαστε φραστικές επιθέσεις κοινωνικής μισαλλοδοξίας, απαντά ο ΔΗΣΥ καλώντας τον καθένα "να κοιτάξει τα του οίκου του".

Aυτούσια η επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ:

«Είμαι υποχρεωμένος να σας αποστείλω αυτή την επιστολή για να σας παρακαλέσω να επιληφθείτε του θέματος επαναφέροντας σε τάξη το βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αντρέα Θεμιστοκλέους. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο της τοποθέτησης του στο διαδίχτυο.

Η άκρως προσβλητική τοποθέτηση του με σεξιστικό υπονοούμενο, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου δεν τον τιμά καθόλου. Αντιθέτως τον προσβάλλει ως άνθρωπο, εκπαιδευτικό και βουλευτή. Προσβάλει το κοινοβούλιο και σπρώχνει τον πολιτικό λόγο στον κατήφορο του χυδαίου σεξισμού και του κανιβαλισμού.

Δεν είναι πρώτη φορά που η κ. Χαραλαμπίδου γίνεται θύμα προσβλητικότατης συμπεριφοράς από μέρους βουλευτών του ΔΗΣΥ, οι οποίοι αντί να συμπεριφέρονται πολιτικά έναντι της, όπως έναντι όλων των συναδέλφων, συμπεριφέρονται αντιμετωπίζοντας την όχι ως συνάδελφο αλλά υποτιμώντας την ως γυναίκα.

Θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεχτές ούτε από τη Βουλή αλλά ούτε και πολιτικά κόμματα.»

Τοποθέτηση κ. Αντρέα Θεμιστοκλέους στο διαδίκτυο:

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανήρτησε φωτογραφία μας και έγραψε τα εξής:

«Τον Αντρισμό δεν τον μετράμε με τη βαρβαρότητα αλλά με τη ψυχή που αποδέχεται τον άνθρωπο και παλεύει γι΄αυτόν ! Η κοινωνία μας αλλάζει όσο και αν θέλουν κάποιοι να μας κρατούν στον μεσαίωνα!»

Κι όπως αντιλαμβάνεσθε μια απάντηση χρειάζεται.

Η κ. Χαραλαμπίδου και όσοι στοιχίζονται δίπλα ή πίσω της, πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι :

➨ Σε μια δημοκρατική κοινωνία η οργάνωση της, οι θεσμοί και τα δημόσια, κοινωνικά και χρηστά της ήθη και τέλος πάντων ο τρόπος της ζωής της, είναι βαθύτατα ιδεολογικό, φιλοσοφικό και εξόχως πολιτικό ζήτημα και αναπόσπαστο μέρος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ του κάθε πολίτη και ότι επ’ αυτού ουδέν δικαίωμα επιβολής, ύβρεως ή περιορισμού έχουν

➨ Προφανώς – προφανέστατα – τόσον με την κ. Χαραλαμπίδου όσον και με το ΑΚΕΛ, που τη φιλοξενεί, έχουμε ΧΑΩΔΕΙΣ ιδεολογικές διαφορές σε σειρά εξαιρετικής σημασίας θεμάτων διαρκούς ενδιαφέροντος και ισχύος.

➨ Τα θέματα αυτά ξεκινούν από την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα και συνείδηση του λαού μας, περνούν μέσα από την σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου, τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και την ένταξη μας στην Ε.Ε, είναι θέματα που αφορούν την Ε.Φ και την φυγοστρατία, είναι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και των επιδομάτων, είναι τα μεγάλα θέματα της Παιδείας κ. άλ.

Σε ό,τι αφορά τον «μεσαίωνα» που η κ. Χαραλαμπίδου ισχυρίζεται ότι έχουμε και αυτή θέλει να ξεφύγει, αλλά εγώ θέλω να την κρατήσω, η απάντηση είναι :

➨ Ούτε η Νέα Υόρκη είναι αναχρονιστική κοινωνία, επειδή απέρριψε τον γάμο ομοφυλοφίλων, ούτε το Μαλάουι, η Αλβανία και το Μεξικό θα εκσυγχρονιστούν επειδή τον επέτρεψαν και ούτε η Καλιφόρνια, που τον είχε και τον κατήργησε με δημοψήφισμα, έχει φασισμό.

Τέλος αναφορικά με τον αντρισμό:

➨ Αν η κ. Χαραλαμπίδου εννοεί τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ, δεν νομίζω να υστερώ ή να έχω μητρώο πράξεων πολιτικής δειλίας.

➨ Είναι στους πάντες γνωστόν ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ χώνομαι, χάνομαι ή κρύβομαι, για να τοποθετηθώ εκ των υστέρων, εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς χάριν της πολιτικής ή κομματικής επιβιώσεως.

➨ Αν όμως η κ. Χαραλαμπίδου εννοεί τον σωματικό αντρισμό, δηλώνω παντελώς αναρμόδιος προς την επιμέτρησή του και αναγνωρίζω την κ. Χαραλαμπίδου ως την πλέον αρμόδια!

Keywords
Αναζητήσεις
ngakel
Τυχαία Θέματα