Στο μικροσκόπιο του BG οι ελληνικές προτάσεις

Στο μικροσκόπιο του Brussels Group το κείμενο 47 σελίδων με τις θέσεις και προτάσεις που έστειλε η Αθήνα στους θεσμούς, κι ενώ εξελίσσεται ένα σκληρό μπρα ντε φερ, με φόντο τη συμφωνία. Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις σε ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, μεταδίδει το Ρόιτερς. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

επέμεινε στην πολιτική λύση για επίτευξη συμφωνίας, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, κάνοντας δύσκολες παραχωρήσεις. Πηγές από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι την Παρασκευή ενδέχεται να συνεδριάσει το Eurogroup, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συνεδριάσει αύριο Τετάρτη το Εuroworking group.

Πολλά εμπόδια μένουν να ξεπεραστούν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με τούς όρους της προτεινόμενης συμφωνίας προς την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δύο άτομα με γνώση των συνομιλιών, ανέφερε σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών αποτίμησαν κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτό δήλωσε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι οι επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων της συνάντησης θα συνεχιστούν.

Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας μιλούν με μία φωνή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και ότι όλοι οι θεσμοί είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε η Α. Μπράιτχαρτ, πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδυνή συνάντηση στο Βερολίνο και συγκεκριμένα για να καταγραφεί η πρόοδος στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενημέρωσε το μεσημέρι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

«Η Ελλάδα κατέθεσε, χθες βράδυ, επισήμως στους θεσμούς ένα πλήρες, ενιαίο και συμπαγές κείμενο προτάσεων, όπως, άλλωστε, όριζε και η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Όποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο επί της πρότασης ας το κάνει. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αφορισμούς. Όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας "όποιος θέλει λύση ας συμβάλλει τώρα, όποιος δεν θέλει λύση ας σιωπήσει"» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.


Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα