Διπλωματία κορωνοϊού εφαρμόζει η Τουρκία με αποστολή βοήθειας και επαφές

Η Yeni Safak (09.04.20), σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Τουρκικής Κυβέρνησης Φαχρεττίν Αλτούν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερες από 30 χώρες στο πλαίσιο της επίδειξης αλληλεγγύης που υιοθέτησε για αντιμετώπισης του κορωνοϊού. 

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τίτλο: «COVID-19:  Εμπειρίες και Διεθνής συνεργασία στον αγώνα καταπολέμησης της Πανδημίας», στην οποία συμμετείχαν οι πρέσβεις της Τουρκίας στο Πεκίνι, στην Ρώμη και στην Ισπανία, αναφέρθηκε ότι η Τουρκία

έχει προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό σε 30 περίπου χώρες (στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα και τα κατεχόμενα). Είπε επίσης πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την πρώτη στιγμή είχε επαφές με τους ομολόγους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία και την Γαλλία.

Σε ξεχωριστή είδηση, η Yeni Şafak (09.04.20) γράφει  ότι η Τουρκία έστειλε 150 αναπνευστήρες στην Ισπανία.

Επίσης η Yeni Şafak (09.04.20)  γράφει επίσης ότι ο Τούρκος Πρόεδρος  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογο του  Ξι Τζιμπίνγκ με τον οποίο αντάλλαξαν πληροφορίες για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό και τις διμερείς σχέσεις.

Αποστολή ιατρικού εξοπλισμού σε χώρες των Βαλκανίων από Ερντογάν

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah (08.04.20), η Τουρκία, με σκοπό την στήριξη του αγώνα για την καταπολέμηση της επιδημίας κορωνοϊού έστειλε σε χώρες των Βαλκανίων [Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, «Κόσοβο»] ιατρικό εξοπλισμό με στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος. Η μεταφορά και παράδοση έγινε με εντολή του Τούρκου Προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε χώρας.

Οι Υπουργοί, που παρέλαβαν τον ιατρικό εξοπλισμό από την κάθε χώρα, ευχαρίστησαν την Τουρκία και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

Ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας Αλεξαντάρ Βουλίν, ο οποίος παρέλαβε τον ιατρικό εξοπλισμό στο αεροδρόμιο του Βελιγραδιού μαζί με τον Τούρκο Πρέσβη στο Βελιγράδι Τανζού Μπιλγκίτς, δήλωσε ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς όχι μόνο φιλικοί άνθρωποι και χώρες εμφανίζονται, αλλά και το μέλλον, προσθέτοντας: «Σε τέτοιες δύσκολες εποχές, χτίζουμε την πολιτική του μέλλοντος μας. Η Σερβία θα θυμάται πάντα αυτούς που την βοήθησαν και βρίσκονταν στο πλευρό της».

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Αντισημιτισμός &παραστρατιωτικοί που θα φέρουν τον ισλαμικό «μεσσία»

Τ/κ Τύπος: Η Τουρκία θα ξεπεράσει σε κρούσματα την Ιταλία και την Ισπανία

Χιλιάδες τρομοκράτες, διακινητές, βιαστές &φονιάδες θα αποφυλακίσει η Τουρκία

Τουρκία: Έκλεισαν 15 ΜΜΕ με την κατηγορία ότι «σχετίζονται με τρομοκρατία»

Keywords
Τυχαία Θέματα