MotoGP: «Ο ιός αποφασίζει, όχι εμείς»

Ο επικεφαλής της IRTA, τονίζει ότι το σενάριο για μια χρονιά με δέκα αγώνες είναι το καλύτερο δυνατό και δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τίποτα περισσότερο.   

Οι υπεύθυνοι του MotoGP έχουν σταματήσει να κάνουν... όνειρα για τη φετινή σεζόν (όπως συνέβαινε στην αρχική περίοδο του κορονοϊού) και πλέον αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με πιο αντικειμενικό μάτι. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αγώνες που δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουν αναβληθεί και όχι ακυρωθεί, είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να συσκεφθούν και να αποφασίσουν ποιους θα

τους κρατήσουν και ποιους όχι. Δεδομένο αρχίζει να γίνεται ότι δεν θα δούμε μια χρονιά με πολλούς αγώνες και το ίδιο πιστεύει και ο επικεφαλής της IRTA. 

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια ενδεχόμενη εκκίνηση της σεζόν, πιθανές ημερομηνίες και διοργανώσεις. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Δεν αποφασίζουμε εμείς, ο ιός αποφασίζει και οι αρχές της κάθε κυβέρνησης. Όλοι ξέρουν για την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλούσα με τον επικεφαλής από μια πίστα σήμερα και μου είπε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να φιλοξενήσουν οποιοδήποτε event, πολιτιστικό ή αθλητικό στη χώρα του, μέχρι το τέλος του χρόνου. Όλος ο κόσμος είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πιστεύω ότι το περισσότερο από το 50% του κόσμου είναι κλεισμένο στο σπίτι του αυτή τη στιγμή, γεγονός πραγματικά απίστευτο» ήταν τα λόγια του. 

Από τις δηλώσεις του λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι το MotoGP ακόμη κι αν βρει ημερομηνίες για να διοργανώσει τους αγώνες του, δεν θα καταφέρει να βρει πίστες για να το κάνει λόγω των μέτρων που έχουν πάρει οι περισσότερες κυβερνήσεις και τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για τόσο μεγάλες διοργανώσεις, όπως ένας αγώνας του MotoGP που θα συγκεντρώσει χιλιάδες ανθρώπους. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «όπως είπαν κι άλλοι πριν από εμένα, αν έχουμε δέκα αγώνες φέτος, ας είμαστε ευχαριστημένοι. Βλέποντας την κατάσταση σήμερα, αν μου πεις ότι θα έχουμε αυτούς τους δέκα αγώνες θα σου πω ουάου, μου φαίνεται σαν όνειρο και θα το γιορτάσουμε. Για εμένα, αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσαμε να έχουμε για φέτος». 

Keywords
Τυχαία Θέματα