Πώς να φτιάξεις ολόκληρο λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σου!

Σου αρέσει η ιδέα να φυτέψεις ο ίδιος τα λαχανικά σου, αλλά δεν έχεις κήπο και ο χώρος σου είναι περιορισμένος; Αν ζεις σε διαμέρισμα και έχεις μπαλκόνι, μπορείς να φτιάξεις ολόκληρο λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σου με την κάθετη καλλιέργεια.Μπορείς να κρεμάσεις τα φυτά σου στον τοίχο, τα κάγκελα ή και το ταβάνι ακόμη. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κάθετη καλλιέργεια. Μόνο φαντασία χρειάζεται να βάλεις.

Λαχανόκηπος σε πλαστικά μπουκάλια

Αυτά τα πλαστικά μπουκάλια, είναι θησαυρός για τις diy κατασκευές, γι’ αυτό μην τα πετάς. Μπορείς να

τα κόψεις κάθετα ή οριζόντια, να τα γεμίσεις με χώμα και να σπείρεις μέσα ο,τι θέλεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα κρεμάσεις. Μπορείς να τα στερεώσεις στον τοίχο ή και να τα κρεμάσεις από το ταβάνι. Ακόμη μπορείς να βάλεις ένα συρμάτινο πλέγμα και να τα στερεώσεις εκεί πάνω, για να μην γεμίσει ο τοίχος σου υγρασία. Εννοείται πως θα βάλεις μέσα μικρά φυτά, όπως μυρωδικά, μαρούλια, κρεμμυδάκια, φράουλες κλπ.

Λαχανόκηπος σε σωλήνες

Μια ακόμη έξυπνη λύση είναι να καλλιεργήσεις μέσα σε σωλήνες. Κόψε προσεκτικά  στρόγγυλα ανοίγματα όπου θα φυτέψεις τους σπόρους σου. Μπορείς και πάλι να τους στερεώσεις εύκολα στον τοίχο ή και να τα κρεμάσεις. Μην ξεχάσεις να κάνεις μικρές τρυπούλες και από την κάτω πλευρά για να φεύγει το περισσευούμενο νερό στα πιο κάτω φυτά. Εναλλακτικά, μπορείς να τα στερεώσεις με μια μικρή κλίση προς τη μία πλευρά και να ανοίξεις τρύπες μόνο στην άκρη.

Πηγή:exypnes-idees.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα