Δημιουργία νέας εταιρίας εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου

δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας, εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου, προκειμένου να επιτύχει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και μια ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα Κύπρου.

Όπως διευκρινίζει, δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγή της έδρας της Τράπεζας, ενώ το φορολογικό και το τραπεζικό εποπτικό καθεστώς του Συγκροτήματος αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια, καταλήγει

η ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας στο Bloomberg, οτι η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να δημιουργήσει μια νέα μητρική εταιρεία, ως μέρος του σχεδίου της για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς η Κύπρος δεν θεωρείται ανεπτυγμένη αγορά, σύμφωνα με τους κανόνες του δείκτη FTSE.

Σύμφωνα με τον Τζον Χούρικαν, τίποτα δεν αλλάζει με την εποπτευόμενη εταιρεία, τίποτα δεν αλλάζει με τις εποπτικές αρχές, τίποτα δεν αλλάζει με τη φορολογική έδρα, τίποτα δεν αλλάζει με τα κεντρικά γραφεία

Το μόνο πράγμα που συζητάμε εδώ είναι οι μηχανισμοί του ενημερωτικού δελτίου για εισαγωγή της μετοχής, έτσι ώστε οι επενδυτές να μπορούν να επενδύσουν.

Με τους συμβούλους της Τράπεζας, είπε ο Τζον Χουρικαν, συζητούμε κατά πόσο θα δημιουργηθεί μια μητρική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ή μια μητρική εταιρεία στο Τζέρσεϊ. Αν και δεν υπάρχει φορολογία στις αγοραπωλησίες μετοχών στο Τζέρσεϊ, κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένης της ευαισθησίας που υπάρχει γύρω από τις αρμοδιότητες των υπεράκτιων εταιρειών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα