Απίστευτες καταγγελίες για τη βιομηχανία κηδειών

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση της λειτουργίας γραφείων κηδειών.

Ιδιοκτήτης γραφείου καταγγέλλει ότι κανένας απολύτως έλεγχος δεν διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα υποστατικά που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, να λειτουργούν παράνομα.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών Γρηγόρης Κυριακίδης, "να δοθεί ένα τέλος, να γίνει ένας έλεγχος σε αυτό που λέγεται γραφείο κηδειών για να μπορέσει να υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός προς τους νεκρούς. Ασέβεια νεκρών δεν είναι μόνο να κακομεταχειρίζεσαι το νεκρό, είναι και να τον τοποθετείς σε εμπορευματοκιβώτια χωρίς να

παρέχεις την απαιτούμενη φροντίδα".

Οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ. Κάνει λόγο για φοροδιαφυγή καθώς δεν διενεργείται, όπως λέγει, κανένας φορολογικός έλεγχος και για ιερείς-κράχτες που συνεργάζονται με τα εν λόγω γραφεία. Ανύπαρκτος και ο υγειονομικός έλεγχος. "Καλώ τον Υπουργό Εσωτερικών όπως άμεσα επέμβει για έλεγχο των υποστατικών των γραφείων γιατί αύριο αν αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα πανδημίας από μια μολυσματική ασθένεια που το τάδε υποστατικό δεν έχει τις ανάλογες υποδομές τότε την ευθύνη ποιος θα τι φέρει. Παράλληλα καλώ τις υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους να κάνουν άμεσω έλεγχο όλων αυτών που διαφημίζουν οτι έχουν γραφεία κηδειών".

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το 2013 το κράτος με νομοθεσία υποχρέωσε τα γραφεία κηδειών να εναρμονισθούν με το νόμο, ωστόσο το 90% φαίνεται να μην το έχει πράξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα