Στον τελικό η ΑΕΚ, δεύτερη νίκη για ΑΠΟΕΛ

Η ΑΕΚ, στα τελικά του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Η ομάδα της Λάρνακας έφτασε στις τρις απαιτούμενες νίκης επί του Απόλλωνα με την σημερινή και θα προσπαθήσει στον τελικό να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Στον σημερινό αγώνα η ΑΕΚ, έκανε ότι ήθελε στον αγώνα κερδίζοντας τον Απόλλωνα με ευκολία, με 97-53. Στον Στρόβολο ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον αγώνα στο τελευταίο δευτερόλεπτο κερδίζοντας τον Κεραυνο με 77-79, κάνοντας το 2-1

στις νίκες.

Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ (21-21, 40-39, 57-59, 77-79)

Πόντο-πόντο από το πρώτο δεκάλεπτο από Κεραυνό και ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Στροβόλου προηγήθηκε, με 5-3 και 8-6 ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ, είχε τις απαντήσεις και πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έφερε τον αγώνα στα ίσα 10-10. Στην συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι ανέβασαν τους ρυθμούς τους προηγήθηκαν με 12-15 και 14-17, με τον Κεραυνό αυτή τη φορά να έχει τις δικές του απαντήσεις ισοφαρίζοντας δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 17-17. Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να το κλείνουν στο 21-21.

Καλάθι ο ΑΠΟΕΛ, καλάθι και ο Κεραυνός στο δεύτερο δεκάλεπτο και επτά λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά στο σκορ οι γαλαζοκίτρινοι με 24-27. Καμία ομάδα δεν χαλάρωσε στη συνέχεια του δεύτερου δεκαλέπτου και ήταν κοντά στο σκορ με τους γαλαζοκίτρινους να έχουν σε μεγάλη βραδιά τον C. Eziukwu ο οποίος πέτυχε τους 21 από τους 39 πόντους του ΑΠΟΕΛ, στο ημίχρονο. Ο Κεραυνός, έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με ένα πόντο διαφορά 40-39.

Τα στατιστικά του ημιχρόνου από το Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ:

Πιο δυνατά μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ήθελε σήμερα τη νίκη για να μεταφέρει την υπόθεση πρόκρισης στα τελικά του πρωταθλήματος στην έδρα του έχοντας το προβάδισμα στις νίκες. Οι γαλαζοκίτρινοι στο εξάλεπτο προηγήθηκαν με 46-49, με τον Κεραυνό να πετυχαίνει έξι πόντους και τον ΑΠΟΕΛ 10. Κεραυνός και ΑΠΟΕΛ, ήταν κοντά στο σκορ με τους γαλαζοκίτρινους να κερδίζουν το δεκάλεπτο με 17-20 και έχοντας προβάδισμα δυο πόντων 57-59.

Παιχνίδι για γερά νεύρα, στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο στον Στρόβολο. Ο ΑΠΟΕΛ, κρατούσε τη νίκη μέχρι και δυο δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 77-74, ωστόσο ο Στυλιανού πέτυχε τρίποντο και όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας θα κριθεί στην παράταση. Ωστόσο ο πρωταγωνιστής σήμερα του ΑΠΟΕΛ, Εζίκου, μέσα σε δυο δευτερόλεπτα πέτυχε καλάθι δυο πόντων και χάρισε τη νίκη στον ΑΠΟΕΛ, με 77-79 κάνοντας το 2-1 στις νίκες. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους να έχουν το πλεονέκτημα.

Τα τελικά στατιστικά του αγώνα:

ΑΕΚ-Απόλλων (25-13, 47-28, 76-41, 97-53)

Με καλάθι της ΑΕΚ, από τον Ντούρεν άρχισε ο αγώνας στην Λάρνακα. Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Απόλλωνα με τον Μακρεϊ να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και στη συνέχεια σε σουτ δυο πόντων κάνοντας το 2-5. Ο Μακφάτεν με μια εύστοχη βολή έκανε το 3-5 και ο ίδιος καλαθοσφαιριστής πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το 5-5. Στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΚ, έκαναν κλέψιμο και με σουτ τριων πόντων του Μακφάτεν πήρε προβάδισμα 3 πόντων 8-5. Τρισόκκας, Πρέζετς και Ντούρεν πέτυχαν διαδοχικά καλάθια κάνοντας στο πεντάλεπτο της αναμέτρησης το 14-5 για την ομάδα της ΑΕΚ. Καλάθι για τον Απόλλωνα μετά από τέσσερα λεπτά, από τον Αμπλειμπί μειώνοντας σε 17-7. Ακόμη επτά πόντους πέτυχε η ΑΕΚ, μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει έξι με το σκορ να κλείνει στους 24 για την ΑΕΚ και στους 13 για τον Απόλλωνα.

Με ένα 8-3 άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, η οποία έφερε τον αγώνα από πολύ νωρίς στα χέρια της και δεν ήθελε να στείλει τον αγώνα σε τέταρτο παιχνίδι. Ήθελε από σήμερα να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Σε καμία περίπτωση ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να ακολουθεί τον ρυθμό της ΑΕΚ και όταν περνούσαν τα λεπτά η ομάδα της Λάρνακας ήταν και πιο κοντά στον μεγάλο της στόχο. 47-28, μπροστά στο σκορ η ομάδα της Λάρνακας.

Τα στατιστικά ημιχρόνου στο ΑΕΚ-Απόλλων:



Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ, συνέχισε δυνατά και χωρίς να τα παρατά στον αγώνα παρά την διαφορά δυναμικότητας αύξησε το σκορ σε 61-31. 14 πόντους πέτυχε η ΑΕΚ, μόλις 3 ο Απόλλωνας. Στα 76-41, σταμάτησε το τρίτο δεκάλεπτο για την ομάδα της Λάρνακας. Τίποτα δεν άλλαξε και στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ΑΕΚ να πετυχαίνει άλλους 21 πόντους και τον Απόλλωνα 12.

Τα τελικά στατιστικά του αγώνα:


Keywords
Τυχαία Θέματα