ΔΗΚΟ: 38 χρόνια από την αποσχιστική και παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Ανακοίνωση καταδίκης της μαύρης επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, εξέδωσε το ΔΗΚΟ.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Τριαντα-οχτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αποσχιστική και παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, την οποία καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές αποδείξεις της κακοπιστίας και των διχοτομικών σχεδίων της Άγκυρας η οποία

σήμερα έχει κλιμακώσει την επιθετικότητα και την επεκτατικότητα της.

Παρά τις προκλητικές, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και επίμονες μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς να νομιμοποιήσει την βάρβαρη τουρκική εισβολή και την κατοχή της μισής μας πατρίδας, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο.

Αυτό είναι το ισχυρότερο μας πλεονέκτημα και είναι γι’ αυτό που ως Δημοκρατικό Κόμμα παραμένουμε συνεπείς στην ανάγκη προάσπισης, ενίσχυσης και διασφάλισης της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο συμφωνίας στο Κυπριακό.

Και είναι γι’ αυτό που βρισκόμαστε απέναντι από κάθε απόφαση ή ενέργεια που επιχειρεί με οποιοδήποτε τρόπο, να αναβαθμίσει το παράνομο μόρφωμα της τουρκικής πλευράς στα κατεχόμενα.

Αδιαμφισβήτητα είναι η Τουρκία και το ψευδοκράτος, που κρατούν το Κυπριακό άλυτο, που επιδιώκουν τη διχοτόμηση που επιχειρούν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, και όχι να προστατεύσουν τους Τουρκοκυπρίους όπως προπαγανδίζουν.

Σ’ εμάς εναπόκειται να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα