ΔΗΣΥ: Η 15η Νοεμβρίου έχει χαραχτεί με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία μας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Διαβάστε ακόμη: Αβέρωφ για πρακτικά Κραν Μοντανά: Το πλαίσιο Γκουτέρες ήταν ξεκάθαρο

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η 15η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ημέρα που έχει χαραχτεί με τα μελανότερα χρώματα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Μιας μέρας όταν, ενάντια σε  μορφή διεθνούς δικαίου, έγινε η ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κατά παράβαση των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, του 1977 και του 1979, αποδεικνύοντας τον ρόλο και τον σκοπό της επιβολής της Τουρκίας στην Κύπρο.

Η

δημιουργία του παράνομου ψευδοκράτους στο βόρειο μέρος της κατεχόμενης πατρίδας μας, έχει καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τα ψηφίσματά του 541 και 550, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αποφανθεί πως είναι ανύπαρκτο και δεν υφίσταται και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος, πλην της Τουρκίας.

Είναι αυτή ακριβώς η πολιτική της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας που οδήγησε στην απομόνωση τους Τουρκοκύπριους σε μια προσπάθεια για διατήρηση των τετελεσμένων της κατοχής.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αξιώθηκε να ενταχθεί ως κράτος-μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διασφαλίζοντας για όλους τους πολίτες της, ανεξάρτητα από εθνική προέλευση, θρήσκευμα ή άλλα χαρακτηριστικά, ένα μέλλον μέσα στην ενωμένη Ευρώπη και δουλέψαμε σκληρά για να αποτρέψουμε τη νομιμοποίηση του διαχωρισμού και να εξουδετερώσουμε την πολιτική των δύο κρατών που προωθούσε και ακόμα προωθεί η Άγκυρα. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να είναι μέρος αυτής της ευρωπαϊκής εποχής της χώρας μας, μέσω της συμμετοχής τους σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή είναι η αταλάντευτη θέση μας για το μέλλον του τόπου μας, ένα μέλλον ευημερίας και προκοπής, χωρίς κατοχικούς στρατούς και επεμβατικά δικαιώματα, ένα μέλλον ελεύθερο και μια Κύπρος ανεξάρτητη.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, στηρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειές του για την επίτευξη αυτού του σκοπού, για μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και πάνω στις αρχές του διεθνούς δικαίου, για μια λύση που θα απελευθερώνει την Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα