Μουντιάλ 2022: Στα πλέι οφ η Βόρεια Μακεδονία

Θέση στα πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης, για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, εξασφάλισε η Βόρεια Μακεδονία, στο φινάλε των αγώνων του 10ου προκριματικού ομίλου.

Το βαλκανικό συγκρότημα επικράτησε στα Σκόπια 3-1 της Ισλανδίας, χάρη σε τέρματα του Αλιόσκι στο 7΄ και του Ελμάς στο 65΄ και στο 86΄ (οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Θορστέινσον στο 54΄) και πήρε τη δεύτερη θέση, ένα βαθμό μπροστά από τη Ρουμανία. Η τελευταία νίκησε στο Βαντούζ με 2-0 το Λιχντενστάιν,

με γκολ του Μαν και του Μπάνκου (έχασε και πέναλτι με τον Στάντσιου), αλλά τελικά «πλήρωσε» το 0-0 της περασμένης Πέμπτης (11/11) με την αδιάφορη Ισλανδία στο Βουκουρέστι και έμεινε «εκτός νυμφώνος».

Την πρώτη θέση του 10ου ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ είχε ήδη εξασφαλίσει η Γερμανία, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με ένα εύκολο 4-1 επί της Αρμενίας στο Ερεβάν, παρότι παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις. Δύο τέρματα σημείωσε για την «νατσιονάλμανσαφτ» ο Γκιντογάν και από ένα οι Χάβερτς και Χόφμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα