Δίκη εντός δίκης για το ζεύγος Ηροδότου στις 23 Μαρτίου

Με δίκη εντός δίκης θα συνεχιστεί στις 23 Μαρτίου του 2017, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας της δίκης των γονέων της Έφης Ηροδότου, Ηρόδοτου και Νίτσας Ηροδότου, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία - δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο μάρτυρας Κώστας Παπαγεωργίου (Αστυφύλακας) εξετάστηκε από την κατηγορούσα Αρχή, καταθέτοντας στο δικαστήριο ως τεκμήρια

σειρά από φακέλους και έγγραφα, τα οποία η Αστυνομία πήρε από το σπίτι του κατηγορούμενου Ηρόδοτου Ηροδότου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εντάλματος, στις 28/02/2011.

Τα έγγραφα αυτά αφορούσα το σύνολο των αποστενογραφημένων πρακτικών της υπόθεσης του Δικαστηρίου Λεμεσού το 2008, με κατηγορούμενη την Έφη Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου , στις 27 Δεκεμβρίου του 2007 στη Λεμεσό.

Ο δικηγόρος του ζεύγους Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδης, έφερε ένσταση στην κατάθεση των συγκεκριμένων εγγράφων, ισχυριζόμενος ότι το ένταλμα του δικαστηρίου εκτελέστηκε λάθος από τους αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι οι τρεις αστυνομικοί που ανέλαβαν την εκτέλεση του συγκεκριμένου εντάλματος, προχώρησαν πιο πέρα από τις οδηγίες που έδωσε το δικαστήριο, παίρνοντας περισσότερα πράγματα από την οικία του Ηροδότου, από εκείνα που τους επέτρεπε το δικαστήριο στο ένταλμα.

Όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση των κατηγορούμενων, αντί οι αστυνομικοί να πάρουν τα πράγματα που τους υποδείκνυε το δικαστήριο με το ένταλμα που είχε εκδώσει, πήραν άλλα και περισσότερα, με την κατηγορούσα Αρχή να υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει νόμιμα τα συγκεκριμένα τεκμήρια από την οικία Ηροδότου.

Το δικαστήριο αποφάσισε δίκης εντός δίκης, κατά την οποία θα κληθούν να μαρτυρήσουν οι τρεις αστυνομικοί που εκτέλεσαν τότε το ένταλμα και οι οποίοι πήραν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Νωρίτερα, κατέθεσε η Αστυφύλακας Μαρία Πενταλιώτου, η οποία εργάζεται στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η κ. Πενταλιώτου εξήγησε στο δικαστήριο τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά, υποστηρίζοντας ότι το διαδίκτυο διαθέτει πολλά προγράμματα, με τα οποία μπορεί κάποιος να μετατρέψεις μια μορφή εγγράφου σε άλλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος Γκόραν Βούτζικ, ο οποίος είχε καταθέσει κατά τις προηγούμενες δικάσιμους και είναι το πρόσωπο που με αντάλλαγμα την εξασφάλιση εργασίας, έδωσε ψευδή μαρτυρία στη δίκη της Έφης Ηροδότου, όταν η τελευταία δικαζόταν στη Λεμεσό για το θανατηφόρο δυστύχημα, παραδέχθηκε ότι τα όσα υποστήριξε στην πρωτόδικη διαδικασία ήταν όλα ψέματα.

Δηλαδή, όπως υποστήριξε, δεν είχε καμία σχέση με την εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης του ωραρίου των εργαζομένων του ξενοδοχείου, στο οποίο εργαζόταν η αυτόπτης μάρτυρας του θανατηφόρου δυστυχήματος Στέλλα Παναγιώτου, ούτε και γνώριζε από τέτοια συστήματα ή έστω από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ό,τι έμαθε και το πρόσφερε ως μαρτυρία στην πρωτόδικη διαδικασία, όπως ο ίδιος ανέφερε, ήταν από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα