Διαδικτυακή πύλη εγκαινίασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την έναρξη λειτουργίας της Διαδικτυακής της Πύλης, μέσω της οποίας οι εποπτευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλλουν ψηφιακά υπογραμμένα έγγραφα/έντυπα/επιστολές προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εγκαινίασε την Πέμπτη η Επιτροπή.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εγκύκλιο της προς τις Κυπριακές Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ), "σκοπός της Διαδικτυακής Πύλης, είναι όχι μόνο να μειωθεί η γραφειοκρατία μέσω αυτοματοποιημένης υποβολής των εγγράφων αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια και ακεραιότητα της αλληλογραφίας στο

σύνολο της”.

Αναφέρει επίσης ότι “με αυτό τον τρόπο αναμένεται ότι θα εξαλειφθεί το κόστος εκτύπωσης και φύλαξης φυσικών εγγράφων καθώς δεν θα απαιτείται πλέον η υποβολή με αυτή την μορφή”.

Σημειώνει ότι σε πρώτη φάση η διαδικτυακή πύλη απευθύνεται προς τις ΚΕΠΕΥ και σύντομα θα επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες Εποπτευόμενων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η διαδικτυακή πύλη δεν αντικαθιστά το σύστημα TRS το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά (τα έντυπα που αποστέλλονται μέσω TRS καθορίζονται σε άλλες Εγκυκλίους).

Τέλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι σε μελλοντικό στάδιο το TRS θα ενσωματωθεί με την Διαδικτυακή Πύλη ώστε οι Εποπτευόμενοι να συνδέονται σε ένα σύστημα για όλες τις υποβολές εγγράφων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα