Οικολόγοι: Τα 4 κόμματα απέρριψαν τις προτάσεις μας

"Τελείωσε επιτέλους το σίριαλ της νέας νομοθεσίας για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας με μια καθολική έκπτωση που αφήνει όλους ευχαριστημένους", αναφέρει σε ανακοίνωση του σχετικά με το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, το κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών.

Ωστόσο όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "με τη συμφωνία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα ευνοηθούν κατάφωρα

και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό, εις βάρος βέβαια των δημοσίων οικονομικών".

Το 75% έκπτωση στο περσινό φόρο μπορεί να σημαίνει κάποιες δεκάδες ευρώ για τους περισσότερους, αλλά για κάποιους άλλους μπορεί να σημαίνει πολλά εκατομμύρια"αναφέρεται με νόημα στην ανακοίνωση.

Τα τέσσερα κόμματα αρνήθηκαν να αποδεχτούν την απαλλαγή από τη φορολογία των γεωργικών ιδιοκτησιών που εντάσσονται σε περιοχές προστασίας της φύσης, περιοχές που έχουν δεσμευτεί για την κατασκευή δημοσίων έργων, διατηρητέα κοκ.

Επίσης, τα τέσσερα κόμματα απέρριψαν την εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, για να επεκταθεί η απαλλαγή από το φόρο στην καλλιεργημένη γη των επαγγελματιών αγροτών, που κατοικούν πέραν της κοινότητας, όπου βρίσκεται η ακίνητη περιουσία τους.

Με την ευκαιρία θα ζητήσουμε από τη κυβέρνηση και από τα τέσσερα κόμματα να δώσουν στη δημοσιότητα ποιοι είκοσι τέσσερις μεγαλοϊδιοκτήτες γης δεν πλήρωσαν το φόρο για το 2015 και χρωστούν πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει κλείνοντας το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα