ΕΔΕΚ: Η πρόταση για το φόρο ακίνητης έγινε από ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ

"Μπροστά στον κίνδυνο να παραμείνει η υφιστάμενη φορολογία για την Ακίνητη Ιδιοκτησία ή να γίνει νέα ρύθμιση η οποία να πλήττει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καταρτίσουν μια νέα συμβιβαστική

πρόταση με ευρύτερη αποδοχή, αναφέρει με ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ σχετικά με την πρόταση νόμου για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Η νέα πρόταση καταρτίστηκε με γνώμονα την κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας από το 2017. Για το 2016 γίνεται νέα ρύθμιση κατά τον οποία θα καταβάλλεται μόνο το 25% του ποσού που έχουν καταβάλει οι πολίτες κατά το 2015 προκειμένου να υπάρχει μια όσο το δυνατό δικαιότερη και ανώδυνη επιβάρυνση προς τους πολίτες, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, ο φορολογούμενος που το 2015 πλήρωσε 1000 ευρώ, με τη νέα ρύθμιση όχι μόνο δεν θα πληρώσει περισσότερα αλλά θα καταβάλει μόνο 250 ευρώ. Στην ίδια κατεύθυνση ο φορολογούμενος που το 2015 πλήρωσε 200 ευρώ τώρα θα καταβάλει μόνο 50 ευρώ. Επιπρόσθετα ένας σημαντικός αριθμός πολιτών με τη νέα ρύθμιση θα απαλλαγεί πλήρως από τη φορολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα