Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια η Μέρκελ για την ηγεσία του CDU

Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ανακοίνωσε επίσημα στα όργανα του CDU η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Να θυμίσουμε ότι μεγάλες απώλειες για το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και εντυπωσιακή άνοδο για τους Πράσινους έδειξαν τα πρώτα έξιτ πολ από τις κρατιδιακές εκλογές στην

Έσση.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το CDU κερδίζει 28% των ψήφων (38,3% το 2013), το SPD το 20% (30,7%), οι Πράσινοι 19,5%, (11,1%), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 12% (4,1%), οι Φιλελεύθεροι (FDP) 7,5% (5%), η Αριστερά 6,5% (5,2%).

Μετά από αυτό, αναμένεται ότι θα αρχίσει αμέσως η ανάγνωση των αποτελεσμάτων, των αιτιών που προκαλούν δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους, οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα... και δεν αποκλείεται, ήδη υπάρχουν σκέψεις, τα επόμενα 24ωρα να αποχωρήσει από τον συνασπισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το SPD του Μάρτιν Σουλτς.

Αυτό δεν οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, η Γερμανία επιτρέπει κυβερνήσεις μειοψηφίας, ωστόσο προϊδεάζει για αποκαθήλωση της Μέρκελ από την ηγεσία του CDU, στο συνέδριο του Δεκεμβρίου...και αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα