Δεκάδες αγωγές για υπερχρεώσεις από πελάτες πρώην Συνεργατικής

Διαστάσεις προσλαμβάνει το πολύκροτο λάθος με τις υπερχρεώσεις δανείων και τρεχούμενων λογαριασμών στη πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση στο ΣΙΓΜΑ, το τελευταίο διάστημα, έχουν καταχωρισθεί δεκάδες αγωγές από πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι αξιώνουν επιστροφή χρημάτων, λόγω υπερχρεώσεων.

Η εκδίκαση των περισσότερων

υποθέσεων εκκρεμεί.

Ωστόσο, κάποιες αγωγές έχουν αποσυρθεί, κατόπιν συμβιβασμού της τράπεζας με τον παραπονούμενο, στον οποίο και επέστρεψαν τα οφειλόμενα.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών δηλώνει στο ΣΙΓΜΑ, ότι η νομική οδός μπορεί να δώσει στη λύση στο πρόβλημα για τους επηρεαζόμενους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Δανειοληπτών, έχει καταχωρισθεί μεγάλος αριθμός αγωγών για υπερχρεώσεις εναντίον κι άλλων τραπεζών, που παραβίασαν τις συμφωνίες τους με πελάτες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου, σε κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό, την Παρασκευή, κατήγγειλε ότι οι ιθύνοντες στην τράπεζα γνώριζαν από το 2013 για το λάθος με τις υπερχρεώσεις, αλλά προτίμησαν το κέρδος από την επιστροφή στη νομιμότητα.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα, εξυπηρετούμενα δάνεια μετατρέπονται σε "κόκκινα" και ταυτόχρονα προχωρούν, παράνομα, διαδικασίες εκποίησης περιουσιών.

Ο Παύλος Ιωάννου ήγειρε μάλιστα και θέμα ενδεχόμενων πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών που θα πρέπει να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για διερεύνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα