Κόντρα Αβέρωφ Αναστασιάδη: Που εντοπίζεται η διαφορά στο Κυπριακό

Ισχυρούς κραδασμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στο εσωτερικό του ΔΗ.ΣΥ. προκαλούν τα απόνερα των δηλώσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Προέδρου της Δημοκρατίας για το κυπριακό.

Στην Πινδάρου, κορυφαία στελέχη ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ ότι τα πράγματα είναι ζόρικα.

Στο Προεδρικό, το κλίμα είναι βαρύ και ο εκνευρισμός διάχυτος.

Ενδεικτικό δε της όλης ανησυχίας, το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, έπαιρνε το "ναι μεν αλλά" του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε

δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε: "Δεν βλέπω αλλαγή πλεύσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι δικές μου διαπιστώσεις ότι σε αυτό το πλαίσιο-των δύο κρατών- θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα, αν δεν ανοίξει ξανά το παράθυρο ελπίδας. Οδεύουμε προς το τέλος του κυπριακού με το μοντέλο που μέχρι σήμερα διαπραγματευόμαστε".

Η διαχείριση της κατάστασης και οι επόμενες κινήσεις τους αναμένονται μετά την ερχόμενη Παρασκευή καθώς ο κ. Αναστασιάδης θα βρίσκεται στη τριμερή συνάντηση με Ελλάδα και Ισραήλ και ο κ. Νεοφύτου στις Βρυξέλλες για σειρά επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους με το κυπριακό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Η Νέα Υόρκη και η συνάντηση Νεοφύτου - Οζερσάι εκτόξευσαν στην επιφάνεια τις αντεγκλήσεις του Προεδρικού με τον Ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος. Χθες είχαμε δεύτερη συνάντηση μέσα σε δύο εβδομάδες του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Τ/κ πολιτικό.

Σε Tweet του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε: «Είτε συμφωνούμε είτε όχι, ο διάλογος είναι ο μόνος πολιτισμένος τρόπος για να προχωρήσουμε. Μετά τη συνάντησή μας στη Νέα Υόρκη, απόψε συναντήθηκα με τον @KudretOzersay στον Κορμακίτη σε ένα σπίτι φίλων. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό ως ηγέτες των πολιτικών κομμάτων μας».

Το κομματικό πολιτικό μωσαϊκό φαίνεται πως αρχίζει και αναδιαμορφώνεται:

1. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ φαίνεται πως πλέον δεν έχουν την ίδια γραμμή

2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλέον διαφωνίες και με τα δύο μεγάλα κόμματα

3. Το ΔΗ.ΚΟ. επιμένει στην νέα στρατηγική ωστόσο δεν κλείνει το μάτι στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

4. Τα υπόλοιπα κόμματα μένουν κυρίως σε δηλώσεις αντίδρασης

Σε μια συγκυρία που τα μέτωπα για την κυβέρνηση είναι πολλά, ήταν το τελευταίο που περίμεναν μια κρίση με το κυβερνών κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα