Δ. Ιωαννίδης για παραίτηση Αρέστη:"Άλλο κριτική και άλλο απαξίωση"

Παραιτήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος ο Γιώργος Αρέστη, εξαιτίας δηλώσεων από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών για τα πορίσματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση και δη τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης ανέφερε στο SigmaLive ότι το πόρισμα για τον Συνεργατισμό, όπως και κάθε άλλο πόρισμα, θα πρέπει να αξιολογείται

από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

«Άλλο κριτική και άλλο απαξίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε γενικότερο πλαίσιο, τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρέπει να δίδεται τόση δημοσιότητα στις Ερευνητικές, καθώς μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να τις εξετάσει και να κρίνει εάν χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης κάποια ζητήματα.

Τα πορίσματα, είπε, είναι υποβοηθητικά μόνο προς τον Γενικό Εισαγγελέα και κανέναν άλλο.

Παράλληλα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Αρέστη ανέφερε ότι όφειλε να παραιτηθεί για λόγους αξιοπρέπειας.

«Κυβερνητικά στελέχη απαξιώνουν το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής αλά καρτ», είπε χαρακτηριστικά.

Καταβάλλουν προσπάθεια να αποδομήσουν το πόρισμα, ανέφερε, για το οποίο καταβλήθηκε τεράστια εργασία και «φτύσαμε αίμα».

«Αν δεν σεβόμαστε τα πορίσματα των Ερευνητικών Επιτροπών, τότε ας τις καταργήσουμε», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπήρχαν ελλείψεις στο πόρισμα.

«Είναι η μοναδική έρευνα για Τράπεζα, που δεν περιλαμβάνει έναν ισολογισμό Τράπεζας, ούτε ανάλυση κεφαλαιουχικών στοιχείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα