Δύο συσκέψεις για τις Ευρωεκλογές

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Υπηρεσία Εκλογών, ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαίου.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρη Δημητρίου, δύο συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Στην πρώτη, θα λάβουν μέρος όλες οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται στις εκλογές, για να εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητας στον οποίο βρίσκεται η κάθε μια και η στη δεύτερη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των κομμάτων, για να ενημερωθούν ποια είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή, σε ό,τι αφορά τις νέες εγγραφές και τα κέντρα

του εξωτερικού, καθώς και για διαδικαστικά θέματα, όπως για την προκήρυξη των εκλογών και την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Στο μεταξύ, αυξημένος παρουσιάζεται, σε σχέση με την αντίστοιχη τριμηνία του 2014, χρονιά κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες ευρωεκλογές, ο αριθμός των νέων εγγραφών στον εκλογικό κατάλογο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ο αριθμός των νέων εγγραφών από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ήταν 2.227.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ο αριθμός των νεοεγγραφέντων στον εκλογικό κατάλογο είναι αυξημένος κατά 600 περίπου άτομα.

Αν η εικόνα, που έχουμε τώρα συνεχίσει ως το τέλος της τριμηνίας, δηλαδή την 2α Απριλίου, πιθανόν να είμαστε κοντά τις 5.000 νέες εγγραφές, επεσήμανε.

Σημειώνεται πως στις 2 Απριλίου λήγει και η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.

Για τους Τ/κ, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές, ο κ. Δημητρίου δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις μ2 Απριλίου διαδικασία για επικαιροποίηση των διευθύνσεων διαμονής των Τουρκοκυπρίων.

Σε ό,τι αφορά τα κέντρα εξωτερικού είναι, επίσης, αυξημένο το ενδιαφέρον για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο όσων θα ψηφίσουν σε αυτά, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Υπενθυμίζεται πως και στις εκλογές του 2014 εκλογικά κέντρα λειτούργησαν σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα