Χρυσός Χορηγός του Capital Link Cyprus Shipping Forum

Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το συνέδριοΟ Διευθύνων Σύμβουλος της EY Κύπρου, Σταύρος Παντζαρής, ήταν συντονιστής της ενότητας “The New Energy Landscape – Business &Investment Opportunities”

Η EY Κύπρου συμμετείχε ως ο χρυσός χορηγός στο 2ο Ετήσιο Capital

Link Cyprus Shipping Forum. Το Συνέδριο έλαβε χώρα την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Columbia Plaza στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, υποστηρικτές ήταν το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κύπρου, η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και η Ένωση Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA).

Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Capital Link, είχε στόχο να τονίσει τον σημαντικό ρόλο της Κύπρου ως ναυτιλιακού, ενεργειακού και διαμετακομιστικού κόμβου, καθώς επίσης και ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού. Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, αξιόλογα στελέχη και εμπειρογνώμονες, όπου αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για κύρια ζητήματα του κλάδου. Παρουσιάστηκαν επίσης σημαντικές εξελίξεις και τάσεις στον τομέα των ναυτιλιακών και θαλάσσιων υπηρεσιών, θέματα που αφορούν τις γεωπολιτικές και ρυθμιστικές εξελίξεις αλλά και την τεχνική και εμπορική διαχείριση στόλου. Το Συνέδριο προσέφερε μια βαθύτερη αντίληψη της τρέχουσας κατάστασης στον χώρο της ναυτιλίας, με ξεκάθαρη έμφαση στις ευκαιρίες αλλά και τις επερχόμενες προκλήσεις. Επισημάνθηκαν επίσης η ανταγωνιστική θέση και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο.

Οι συμμετέχοντες του Capital Link Cyprus Shipping Forum είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να δικτυωθούν με ένα ευρύ και έμπειρο κοινό από πλοιοκτήτες και στελέχη υπεράκτιων εταιρειών, θεσμικούς επενδυτές, ερευνητικούς αναλυτές, ειδικούς στην ναυτιλιακή βιομηχανία, εμπορικούς και επενδυτικούς τραπεζίτες, συμβούλους διαχείρισης κινδύνων, αξιόλογους επενδυτές, εκπροσώπους ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (private equity) και εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital). Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον Λούη Ποχάνη, Διευθυντή Διεύθυνσης Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών της Τράπεζας Κύπρου.

Ως Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου, η EY εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EY Κύπρου, Σταύρο Παντζαρή, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της θεματικής ενότητας με τίτλο: “The New Energy Landscape – Business &Investment Opportunities”. Στην εισαγωγική ομιλία του, ο κ. Παντζαρής τόνισε ότι:

“Υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για την Κύπρο ως ναυτιλιακός, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος. Η στρατηγική της θέση, η υψηλή ναυτιλιακή κινητικότητα της περιοχής αλλά και η τεράστια ευκαιρία που παρουσιάστηκε πρόσφατα για ανάπτυξη στον τομέα του φυσικού αερίου και της ενέργειας, αποτελούν ένα ιδανικό συνδυασμό για την παγκόσμια αγορά. Η EY, συνεργάζεται στενά με επιχειρηματίες και στελέχη εταιριών, αλλά και την Κυπριακή Κυβέρνηση, για την επιτυχή αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.”

Keywords
Τυχαία Θέματα