Χρ.Γεωργίου: Υπάρχουν κενά και πρέπει να το παραδεχθούμε

Υπάρχει κενό και θα πρέπει να το παραδεχθούμε, στα παιδιά που υπάρχει έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος, όπως π.χ. οικογένειας, και πρέπει να απομακρυνθούν, αναφέρει ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Χρύσανθος Γεωργίου.

Σε δηλώσεις στο Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Γεωργίου ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε αξιολόγηση όλων των δομών σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, μια αξιολόγηση η οποία είχε πολύ καλά αποτελέσματα, όπως είπε.

Το καλό αποτέλεσμα, ωστόσο, έστω και ένα άτομο να αφήνει έξω, ιδιαίτερα αν είναι ανήλικο, δεν είναι θετικό στοιχείο, επισημαίνει.

Ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν δυο δομές ανηλίκων, οι Περσέας και Προμηθέας, οι οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι ανέλαβαν πρωτοβουλία και έκαναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, τον οποίο κατέθεσαν μέσω του Υπουργείου Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο και έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, θα γίνουν βήματα υπό την επίβλεψη και συντονισμό της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, βήματα τα οποία έχουν ήδη προστεθεί στους προϋπολογισμούς που έχει ενώπιόν της η Βουλή προς έγκριση.

"Κτύπημα για να αφυπνιστούν όλοι", χαρακτήρισε το περιστατικό με την 14χρονη. "Ας σταθούν όλοι δίπλα μας, για να κάνουμε τον ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον", επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα