Ο Μ.Μαρκάτος για εμπόρους-επαγγελματίες

13:28 17/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όλοι οι συμπολίτες μας αλλά κυρίως ο κλάδος μας των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών βιώνουμε επαγγελματικά και βιοποριστικά μία πρωτόγνωρη , επώδυνη , εξοντωτική και μακρά δοκιμασία εδώ και 8 χρόνια», επισήμανε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης Μιχάλης Μαρκάτος, με αφορμή ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα του δ.σ., προς όλους τους Εμπορικούς και Επαγγελματικούς Συλλόγους.

«Είμαστε αντιμέτωποι με την πλέον βίαια αποδόμηση κάθε σχεδιασμού και ελπίδας

σε όλες τις φάσεις της ζωής μας για εμάς , για τις οικογένειες μας , αλλά και για όλη την κοινωνία. Πιστεύουμε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δοκιμάζεται ταυτόχρονα και η αναγκαιότητα ύπαρξης ή όχι των Συλλόγων μας ως Φορέων και Οργάνων έκφρασης , εκπροσώπησης και διεκδίκησης των συναδέλφων μας», δήλωσε.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέτει σε πρώτη προτεραιότητα προς συζήτηση τα θέματα του φορολογικού και του ασφαλιστικού που αφορά τον κλάδο μας , τους πλειστηριασμούς των κατοικιών και της επαγγελματικής στέγης συναδέλφων , και το κυρίαρχο θέμα των κατασχέσεων των τραπεζικών επιχειρηματικών λογαριασμών που συνδέονται με τα POS, που αφορά άμεσα την λειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας», ανέφερε.

«Ελπίζουμε να συμμερίζεστε την άποψη ότι για τα συγκεκριμένα θέματα – και όχι μόνο για αυτά αλλά και για οτιδήποτε αφορά τον κλάδο μας – η ευθύνη μας να αγωνιστούμε από κοινού σαν Συλλογικά Όργανα αποτελεί την πιο επίκαιρη και κορυφαία υποχρέωση μας απέναντι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους», πρόσθεσε.

«Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος αφουγκραζόμενος την αγωνία και την απόγνωση χιλιάδων συναδέλφων μας που στερούνται το δικαίωμα να εξασκήσουν το επάγγελμα τους και να ζήσουν με αξιοπρεπείς συνθήκες τις οικογένειες τους , κάτω από την αφόρητη πίεση μιας κατασκευασμένης κρίσης, για την οποία, οι ίδιοι δεν ευθύνονται, πραγματοποίησε πρόσφατα στο Επιμελητήριο (Αργοστόλι), εκδήλωση-συζήτηση για όλα τα παραπάνω θέματα με στόχο την κοινή και ενωτική δραστηριοποίηση όλων, για τη διεκδίκηση της επιβίωση μας», κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

φωτo: kefalonitikamadata.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα