Χωρίς φυσική παρουσία στη Γενική Συνέλευση προκρίνουν οι ΗΠΑ

Νέα δεδομένα ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οι ΗΠΑ δεν προκρίνουν διά ζώσης Γενική Συνέλευση, αλλά με τηλεδιασκέψεις και βιντεοσκοπημένες ομιλίες, γεγονός που δυσκολεύει περαιτέρω πιθανή συνάντηση Γκουτέρες – Αναστασιάδη και Τατάρ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Associated Press,  «οι ΗΠΑ

προτρέπουν τις 150 χώρες που σκοπεύουν να στείλουν τους ηγέτες τους στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση τον επόμενο μήνα, να μελετήσουν το ενδεχόμενο για τηλεδιασκέψεις, για να αποφευχθεί πιθανή διασπορά του ιού».

Παράλληλα, αναφέρεται πως εάν κάποιοι επιλέξουν να ταξιδέψουν στην Νέα Υόρκη, οι αντιπροσωπείες να είναι στον κατώτατο δυνατό αριθμό.

Τα Η.Ε. φαίνεται να συμφωνούν, τουλάχιστον στις συναντήσεις που διεξάγονται στο περιθώριο, όπως η συνάντηση Γκουτέρες - Αναστασιάδη - Τατάρ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των Η.Ε., «καμία συνάντηση στο περιθώριο της Συνέλευσης δεν θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλού επιπέδου, ωστόσο, δεν έγινε αναφορά στις υπόλοιπες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου».

Για την κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αλλάζει οτιδήποτε, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τα τότε δεδομένα της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Τούρκος ΥΠΑΜ: Υπάρχει αναγκαιότητα για λύση δύο κυρίαρχων
 

Keywords
Τυχαία Θέματα