Στο μικροσκόπιο του ΓΕ Πολεοδομική Αρχή & Δ.Σωτήρας για εταιρεία του Τζιοβάνη

Ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφήνουν εκτεθειμένη την Πολεοδομική Αρχή και τον Δήμο Σωτήρας, σε σχέση με ανάπτυξη από εταιρεία που συνδέεται με τον τέως βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη.

«Η Ελεγκτική Υπηρεσία υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες της Πολεοδομικής Αρχής, καθώς και του Δήμου Σωτήρας, συνιστούν παράβαση, και σε κάποιες περιπτώσεις περιφρόνηση, όχι μόνο της εθνικής νομοθεσίας, αλλά και του κοινοτικού

κεκτημένου».

   Τα ευρήματα τέθηκαν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, με νέα επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καλώντας μάλιστα τον επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας να διερευνήσει εάν υπάρχουν ποινικά, αστικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιοδήποτε πρόσωπο. 

  Το περιστατικό αφορά παράνομη ανέγερση δύο επαύλεων, οι οποίες, σύμφωνα με τα ευρήματα, χωροθετούνται μέσα σε τεμάχιο, μέρος του οποίου βρίσκεται εντός προστατευμένης περιοχής Δικτύου Natura.

  Μάλιστα, η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε πρόσκαιρη αλλαγή στάσης, μετά τη δημοσίευση του βίντεο του Αλ Τζαζίρα και την εμπλοκή του τέως βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη σε αυτό. 

Σύμφωνα εκπρόσωπο Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριο Πετρίδη, «μετά την προβολή του πολυσυζητημένου βίντεο πλέον από το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, φάνηκε να υπάρχει κάποια θέληση, κάποια δραστηριότητα από διαφορετικές κρατικές υπηρεσίες. Φαίνεται όμως ότι, δυστυχώς, ανέμεναν να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, να παρέλθει κάποιος χρόνος ούτως ώστε τελικά να νομιμοποιήσουν τις παρανομίες που είχαν ήδη επισυμβεί». 

  Ο Δήμος Σωτήρας, σύμφωνα με την ελεγκτική υπηρεσία, απέστειλε επιστολή στην εταιρεία 20 μέρες μετά το βίντεο Αλ Τζαζίρα, καλώντας την να σταματήσει τις εργασίες, ωστόσο, παρά και την νέα επιστολή του τμήματος περιβάλλοντος, ότι δεν συνηγορεί σε άδεια, ο Δήμος εξέδωσε άδειες οικοδομής, στις 22 Ιουνίου

  Η νέα επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία, έχει παραληφθεί χθες και μελετάται από λειτουργούς του τμήματος.

  Για σχέδιο διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σωτήρας, παραπέμποντας σε νομική γνωμάτευση. 

Ο δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας, ανέφερε ότι «όσον αφορά την ανάπτυξη Ανεμώνα, πέρασε από την διαδικασία αυτή και στο δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα, πάρθηκε η απόφαση για να δοθεί η άδεια οικοδομής μετά από νομική γνωμάτευση». 

  Στο μεταξύ, η κυβέρνηση απέστελε στην Κομισιόν την οφειλόμενη απάντηση για το θέμα των «Χρυσών Διαβατηρίων» και σε σχέση με την εξέταση των εκκρεμούντων αιτήσεων, παρά το ότι το πρόγραμμα είχε διακοπεί, ενώ αναλύονται τα γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο του προγράμματος, όπως και τα νομικά επιχειρήματα της Δημοκρατίας.

  Η απάντηση, με συμβολή των Υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών και διεθνούς νομικού οίκου, έχει σταλεί εντός προθεσμίας και τώρα, οι Βρυξέλλες, είτε θα διακόψουν την διαδικασία επί παραβάσει, είτε θα προχωρήσει η υπόθεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης: Έκτοι πιο ακριβοπληρωμένοι στην Ευρώπη, τραπεζίτες στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα