Χιλιάδες μουσουλμάνοι στους δρόμους του Μπαγκλαντές κατά Γαλλίας (BINTEO-ΦΩΤΟ)

Περίπου 10.000 άτομα στο Μπαγκλατές, μέλη μιας ισλαμικής ομάδας βάδισαν προς την  πρωτεύουσα Ντάκα σήμερα την Τρίτη για να καταγγείλουν τα σκίτσα που προβλήθηκαν του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ στη Γαλλία, ενώ ο αρχηγός της ομάδας προέτρεψε τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να μποϊκοτάρουν γαλλικά προϊόντα.

Οι διαδηλωτές από το Islami Andolon Bangladesh, μια ομάδα που υποστηρίζει την εισαγωγή του ισλαμικού νόμου στη χώρα, έφεραν

πανό και πλακάτ με την ένδειξη «Όλοι οι μουσουλμάνοι του κόσμου, ενωμένοι» και «Μποϊκοτάζ της Γαλλίας».

Έφεραν επίσης ένα μεγάλο κομμάτι μιας φωτογραφίας του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν και κρέμασαν παπούτσια στο λαιμό του.

To τουρκικό πρακτορείο Αnadolu  έσπευσε άμεσα να δημοσιεύσει και φωτογραφίες 

[IN PHOTOS] #Bangladesh: #BoycottFrance movement gains momentum https://t.co/BNL5sH5y9d pic.twitter.com/NBnS3YKVy3

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) October 27, 2020

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά στο κύριο Τζαμί Baitul Mokarram του Μπαγκλαντές και αργότερα άρχισαν να βαδίζουν προς τη Γαλλική Πρεσβεία, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το τζαμί. Αλλά η αστυνομία παρεμπόδισε την πομπή στο δρόμο της και τελείωσε ειρηνικά.

Ο Rezaul Karim, επικεφαλής του Islami Andolon Bangladesh, προέτρεψε τη Γαλλία να μην εμφανίσει καρικατούρες του Μωάμεθ.

«Εμείς, οι Μουσουλμάνοι, δεν κάναμε ποτέ καρικατούρες άλλων θρησκευτικών ηγετών. Αυτή είναι η ιστορία. Επειδή το άτομο που μας δίδαξε είναι ο Προφήτης Μωάμεθ », είπε ο Κάριμ. «Ο Αλλάχ έστειλε τον Προφήτη Μωάμεθ ως πρεσβευτή της ειρήνης. ... Ο Μακρόν και οι συνεργάτες του δεν έμαθαν τίποτα από την ιστορία. Πρέπει να ντρέπεται.»

«Καλώ όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου να μποϊκοτάρουν όλα τα προϊόντα της Γαλλίας. Πρέπει να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα », είπε στους υποστηρικτές του.

Ο Κάριμ είπε ότι ο Μακρόν πρέπει να αντιμετωπιστεί για αυτό που είπε ήταν η «ψυχική του ασθένεια» και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να τιμωρήσουν τη Γαλλία.

Επίσης, επέκρινε την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές Σεΐχ Χασίνα ότι δεν είπε τίποτα εναντίον της Γαλλίας ή του Μακρόν. «Είσαι μουσουλμάνα, για να πάρεις ψήφους το χρησιμοποιείς , αλλά τώρα γιατί είσαι τόσο σιωπηλή;» αυτός είπε.

In #Dhaka #Bangladesh...

"we strongly condemn &protest against the display of satirical cartoons of the #ProphetMuhammad (PBUH) by the #French govt. And oppose #Islamophobia in #france. #IslamoPhobiaIsTerrorism#boycottfrenchproducts: says @info_shibirpic.twitter.com/GB9uXtLlLy

Osama Bin Javaid (@osamabinjavaid) October 27, 2020

Ενώ ηγέτες πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν και της Τουρκίας, έχουν επικρίνει ανοιχτά τη γαλλική πολιτική, η Hasina δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα.

Το Μπαγκλαντές είναι ένα κράτοςμε πλειοψηφία των Μουσουλμάνων 160 εκατομμυρίων ανθρώπων και διέπεται από ένα κοσμικό σύνταγμα. Ωστόσο, δεκάδες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Islami Andolon Bangladesh, ζητούν από καιρό τη θέσπιση του νόμου της Σαρία στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα