Επικρίσεις Τσακιτζί για την εγκατάλειψη των παραμέτρων του ΟΗΕ

Η Yeni Bakış (27.10.20) γράφει ότι ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης – Νέες Δυνάμεις (ΤΚΡ-YG), Μεχμέτ Τσακιτζί  δήλωσε ότι «βαίνει κακώς η διοίκηση της χώρας» και ότι δεν είναι λογική μια πολιτική που προκαλεί τον κόσμο. Είπε ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά τον τουρκοκυπριακό «λαό» μια διαδικασία στην οποία λέει «θα πάω στο τραπέζι των συνομιλιών και εκεί θα εγκαταλείψω τις παραμέτρους του ΟΗΕ, θα πω αυτό που θέλω και θα προκαλέσω τον κόσμο», σύμφωνα με το ΓΤΠ.

Σημειώνοντας ότι δεν διεξήχθησαν δίκαιες

«εκλογές» στα κατεχόμενα λόγω των παρεμβάσεων υπέρ του Ερσίν Τατάρ, ο Τσακιτζί ανέφερε ότι έγιναν «εκλογές» με παρεμβάσεις της τουρκικής κυβέρνησης και τουρκικών κομμάτων.

Εκφράζοντας την άποψη ότι αυτές οι παρεμβάσεις επηρεάζουν και το Κυπριακό, ο Τσακιτζί σημείωσε: «Λέει κάποια πράγματα ο Τατάρ. Πρέπει να δοκιμαστεί άλλος δρόμος. Εκτός της ομοσπονδίας. Αλλά και αυτός ο δρόμος δοκιμάζεται εδώ και 50 χρόνια και δεν είναι κάτι που θα δοκιμαστεί πρώτη φορά».

Υπενθύμισε ότι αυτό τον δρόμο είχαν δοκιμάσει και οι Ραούφ Ντενκτάς και Ντερβίς Έρογλου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά η πολιτική που υποσχέθηκε ο Ερσίν Τατάρ πριν τις «εκλογές».

 Διαβάστε επίσης:

Λ/σος: Συνέλαβαν Βοηθό Δ/ντρια γιατί επιτέθηκε και κτύπησε δασκάλα

Προπηλακισμός αστυνομικού από 20 νεαρούς - Προειδοποιητικός πυροβολισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα