Χασαπόπουλος: To παρασκήνιο πίσω από την πρόταση ΑΚΕΛ για αντικατάσταση Γ.Ε

Την δική του εκτίμηση για το παρασκήνιο  πίσω από την πρόταση  του Γ.Γ του ΑΚΕΛ για αντικατάσταση του Γενικού Ελεγκτή από Ελεγκτικό Συνέδριο  έκανε ο τέως διευθυντής Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέας Χασαπόπουλος.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε την πρωινή παρέμβαση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε ραδιόφωνο σημειώνοντας:

«Στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ1 Πρώτη Ενημέρωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

παρουσίαζε/υποστήριζε με βεβαιότητα ότι το θέμα "μετεξέλιξης" τη Ελεγκτικής Υπηρεσίας" αποτελεί πρόταση/πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, το οποίο ενδεχομένως θα κατέθετε σχετική Πρόταση Νόμου στη Βουλή, και η Κυβέρνηση δεν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Όταν όμως του υποδείχθηκε-εύστοχα- από τον δημοσιογράφο/παρουσιστή (Σταύρο Κυπριανού), ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού εξυπακούει πρόσθετη δαπάνη(για τη μισθοδοσία των 3 του Ελεγκτικού Συνεδρίου), επομένως η Βουλή δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει τέτοιο Νόμο που αυξάνει τις δαπάνες του Κράτους, η βεβαιότητα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετετράπηκε αμέσως σε αμηχανία.

Ήταν τόσο φανερή η αμηχανία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, που προφανώς δεν περίμενε τέτοια ερώτηση, που προδίδει το ποιος/ ποιοι βρίσκονται πίσω από την πρόταση του ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αυτό φανερώνει σαφώς ότι η αλλαγή ήταν συμφωνία ΑΚΕΛ-Προέδρου και μπορούσε να γίνει μόνο με Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, αφού το ίδιο- όπως αναφέρθηκε πιο πάνω-δεν νομιμοποιείτο να καταθέσει Πρόταση Νόμου.

Το αντάλλαγμα για τη σύμφωνο γνώμη του ΑΚΕΛ και το να παρουσιαστεί ότι τέτοια πρωτοβουλία προήλθε από το ίδιο, θα πρέπει να αναζητηθεί στους πρόσφατους διορισμούς(ή/και μη διορισμό ενός φαβορί).

Αυτό αποτελεί και την πιο πιθανή εξήγηση για την παντελώς άστοχη ενέργεια του ΑΚΕΛ, που θα πρέπει να προβληματίσει τόσο τα στελέχη όσο και τους ψηφοφόρους του, αφού τέτοιες ενέργειες έχουν κόστος για το ίδιο».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χασαπόπουλος, ΑΚΕΛ, Γ Ε,chasapopoulos, akel, g e