H δήλωση Πούτιν για Πρεσβεία ΗΠΑ στη Μόσχα που ανέβασε σημαία ΛΟΑΤΚΙ

Μια δήλωση με πολλά υπονοούμενα η οποία σχολιάστηκε έντονα έκανε  τις προηγούμενες μέρες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για  την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα επειδή έβαλε σημαία ουράνιου τόξου για να γιορτάσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, υποδηλώνοντας ότι αντικατοπτρίζει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του προσωπικού της.

Τα σχόλιά του ακολούθησαν μια εθνική ψηφοφορία σχετικά με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που περιελάμβανε μια τροποποίηση που καθιερώνει τον ορισμό του

γάμου συγκεκριμένα ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ο Πούτιν είπε ότι η κίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ για την ανύψωση της υπερηφάνειας LGBT «αποκάλυψε κάτι για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί».

«Δεν είναι όμως μεγάλη υπόθεση. Έχουμε μιλήσει για αυτό πολλές φορές και η θέση μας είναι ξεκάθαρη", δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας «Ναι, εγκρίναμε έναν νόμο που απαγορεύει την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας μεταξύ ανηλίκων. Τι γίνεται; Αφήστε τους ανθρώπους να μεγαλώσουν, να γίνουν ενήλικες και στη συνέχεια να αποφασίσουν τη δική τους μοίρα.»

Ο Πούτιν είπε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για αλλαγή του συντάγματος ότι δεν θα αφήσει την παραδοσιακή έννοια της μητέρας και του πατέρα να ανατραπεί από αυτό που ονόμασε «γονέας αριθμός 1» και «γονέας αριθμός 2».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, την Παρασκευή, η επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών της Ρωσίας, Ekaterina Lakhova, είπε στον Πούτιν ότι φοβάται ότι ένα παγωτό με το εμπορικό σήμα «Rainbow», καθώς και άλλες πολύχρωμες διαφημίσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν προπαγάνδα για μη παραδοσιακές αξίες και να έχει βλαβερή επίδραση στα παιδιά,
 

«Ακόμα και έμμεσα, τέτοια πράγματα κάνουν τα παιδιά μας να εξοικειώνονται με αυτήν τη σημαία, εκείνη που ανέβασε η πρεσβεία», ανέφερε η Lakhova.

«Θα ήταν πολύ καλό να έχουμε μια επιτροπή για να βεβαιωθούμε ότι αυτές οι αξίες που κατοχυρώσαμε στο σύνταγμά μας τηρούνται,»  είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα