Τις δυνάμεις Χαφτάρ δείχνει το Τουρκικό ΥΠΑΜ για επίθεση στη Λιβύη

Την πρώτη αντίδραση για την επίθεση στη Λιβύη κατά τουρκικών στόχων στη βάση Αλ Βατίγια εξέφρασε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφέροντας ότι «η επίθεση δείχνει τις διαθέσεις του πραξικοπηματία Χαφτάρ και των ξένων δυνάμεων να διατηρήσουν το περιβάλλον αστάθειας στη Λιβύη. Όσο αυτές οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, η ασταθής και συγκρουσιασκή ατμόσφαιρα θα τροφοδοτείται. Οι ενέργειές μας για τη διασφάλιση

της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, θα συνεχιστούν».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι λόγω της επίθεσης «ορισμένα συστήματα υπέστησαν ζημιές».

Στο μεταξύ, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Τούρκο πρέσβη στην Τρίπολη σχετικά με την επίθεση, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το γεγονός και την κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη: Η κυβέρνηση της Τρίπολης καταγγέλλει επιθέσεις κατά στρατιωτικής βάσης

Αντι-αεροπορικές συστοιχίες από την Ουκρανία στη Λιβύη

Πηγές των τουρκικών μέσων αναφέρουν ότι σήμερα ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το αντι-αεροπορικό σύστημα S-125 Nova κοντά στην πόλη Σύρτη της Λιβύης, το οποίο αγόρασε η κυβέρνηση της Τρίπολης από την Ουκρανία -με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας- για την αναχαίτιση και κατάρριψη βομβαρδιστικών αεροσκαφών.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης αγόρασε συνολικά 5 συστοιχίες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά στρατηγικά σημεία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα