Μπλάτερ: «Παρουσίαζαν τη FIFA σαν εκπρόσωπο της μαφίας»

Βέλη κατά της Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Σεπ Μπλάτερ, κατηγορώντας την ότι παρουσίασε τη FIFA ως εκπρόσωπο της μαφίας, τονίζοντας ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Ο Μπλάτερ θα εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τον ερχόμενο Οκτώβρη, μετά την εκλογή του στο κογκρέσο του Φεβρουαρίου. Ο

ίδιος μιλώντας στη De Volkskrant τόνισε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία και κατηγόρησε τη Λορέτα Λιντς, γενικό εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τη FIFA, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο τον περασμένο Ιούνιο.

«Έχετε δει την συνέντευξη Τύπου της Λορέτα Λιντς; Καθόταν εκεί με τον επικεφαλής του FBI, παρουσιάζοντας τη FIFA σαν μία επιχείρηση που εκπροσωπεί τη μαφία. Τέλος πάντων» δήλωσε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη De Volkskrant, προσθέτοντας: «Βοηθήστε με να βρω την αλήθεια. Αυτό το τσουνάμι. Αυτή η σοκαριστική επιδρομή ή οτιδήποτε ήταν... Θα έπρεπε να γίνει μία έρευνα για να μάθουμε γιατί συνέβη αυτό δύο μέρες πριν το κογκρέσο. Γιατί υπήρχαν δημοσιογράφοι των New York Times στο λόμπι του ξενοδοχείο Baur au Lac στις 6 το πρωί; Δεν είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί».

Ερωτηθείς επίμονα για το γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του, εξήγησε: «Αυτό είναι κάτι που θα κρατήσω για τον εαυτό μου. Ότι έγινε, θα είναι μέρος της κληρονομιάς μου. Ένιωθα πολύ άβολα εκείνη την περίοδο. Όπως και να 'χει θα επιβιώσουμε και είναι σίγουρο ότι είναι η σωστή λύση για τη FIFA. Ήταν μία καλή λύση. Το έκανα για να προστατέψω τον οργανισμό και την οικογένειά μου από τις επιθέσεις στη FIFA, όχι για να προστατέψω τον εαυτό μου. Δεν χρειάζομαι βοήθεια για ό,τι αφορά την προσωπική μου ακεραιότητα».

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα