«Απόλυτη» με αμφιβολίες (vid)

Η Λίβερπουλ δεν έπεισε και δύο αμφισβητούμενες φάσεις έκριναν το αποτέλεσμα, με τους κόκκινους να φτάνουν στη νίκη με 1-0 επί της Μπόρνμουθ.

Η Μπόρνμουθ έκανε ακόμη μία καλή εμφάνιση, όμως έφυγε με άδεια χέρια από το Anfield. Η Λίβερπουλ είχε κάποια καλά διαστήματα, όμως δεν ικανοποίησε και στο τέλος το παιχνίδι έκριναν δύο αμφισβητούμενες φάσεις: το ακυρωθέν γκολ του Έλφικ στο 5' για φάουλ

στον Λόβρεν και το γκολ του Μπεντέκε, με τον Κουτίνιο να είναι σε θέση οφσάιντ, όμως να μην βρίσκει την μπάλα. Όπως και να έχει, οι κόκκινοι έκαναν το 2 στα 2, με τον Βέλγο επιθετικό να ανοίγει λογαριασμό με το 50ό του γκολ στην Αγγλία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, πίεσαν ψηλά , έτρεξαν και έφτασαν στο γκολ στο 5' με κεφαλιά του Έλφικ. Ο διαιτητής Πόσον, όμως, σφύριξε φάουλ στον Λόβρεν και το 0-0 παρέμεινε. Ο αμυντικός της Μπόρνμουθ χρησιμοποιεί τα χέρια, όμως η φάση είναι δύσκολη... Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Ρότζερς να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη και να προσπαθούν να επιτεθούν μόνο με ατομικές ενέργειες των Κουτίνιο και Άιμπ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έπαιζαν με σιγουριά, όμως το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις.

Όλα αυτά μέχρι το 26', όταν ο Χέντερσον έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα της Μπόρνμουθ κοιμήθηκε και ο Μπεντέκε από κοντά έκανε το 1-0! Το θέμα είναι ότι ο Κουτίνιο έκανε κίνηση προς την μπάλα, χωρίς να την βρει, από θέση οφσάιντ... Το γκολ μέτρησε κανονικά και οι κόκκινοι πήραν τα πάνω τους. Μέχρι το ημίχρονο βελτιώθηκαν πολύ, κυριάρχησαν και πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 44', όταν ο Κουτίνιο βρέθηκε μόνος σε εξαιρετική θέση στην περιοχή, όμως έκανε πολύ κακό τελείωμα.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Χάου το πάλεψαν περισσότερο. Ο Ρίτσι ήταν μόνιμη απειλή για τον Μινιολέ (47', 49'), με τον Χέντερσον να ζητάει αλλαγή στο 52' και αυτό να αποσυντονίζει πλήρως την Λίβερπουλ. Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τον Ρίτσι να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία της Μπόρνμουθ στο 60' και τον Ο' Κέιν να απειλεί ξανά στο 63'.

Ο Κουτίνιο απείλησε σε δύο περιπτώσεις για την Λίβερπουλ (70', 74'), όμως όσο παρέμενε το 1-0 τόσο οι γηπεδούχοι είχαν το άγχος. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Μπεντέκε να φτάνει μία ανάσα από το 2-0 στο 90', όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπόρουτς μετά το σουτ του! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Λίβερπουλ να ξεκινάει τη σεζόν, έχοντας το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Γκόμεζ, Λόβρεν, Σκρτελ, Κλάιν, Χέντερσον (52' Τσαν), Μίλνερ, Λαλάνα, Άιμπ (70' Φιρμίνο), Κουτίνιο (81' Αλμπέρτο Μορένο), Μπεντέκε

Μπόρνμουθ (Έντι Χάου): Μπόρουτς, Φράνσις, Έλπικ, Κουκ, Ντάνιελς, Ρίτσι, Ο' Κέιν (87' Γκόσλινγκ), Σέρμαν, Γκραντέλ (81' Σμιθ), Κινγκ (61' Τόμλιν), Γουίλσον

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα