Μπλατ: «Υπήρχαν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό»

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο Ντέιβιντ Μπλατ τοποθετήθηκε, μέσω e-mail που έστειλε στην «Boston Globe». Ο 60χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με το αυτοάνοσο νόσημα PPMS (Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση), το «διαζύγιο» με τους «ερυθρολεύκους», για τους οποίους υπογράμμισε ότι «υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ομάδα», αλλά και τα επόμενα σχέδιά του. Στην τοποθέτησή του μέσω e-mail προς την αμερικανική

εφημερίδα, ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής τονίζει: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την ασθένειά μου ως δικαιολογία, αλλά, στις συζητήσεις μου με τη διοίκηση, έπρεπε να είμαι ειλικρινής για συγκεκριμένους περιορισμούς που είχα. Αλλά περισσότερο, υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Είχαμε παίξει μόνο ένα παιχνίδι. Δεν ξεκίνησε καλά. Καθίσαμε μαζί και αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο για όλους να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Δεν κρατώ κακία».

Αναφορικά με το πρόβλημα υγείας του, την πολλαπλή σκλήρυνση, το οποίο γνωστοποίησε πριν από περίπου δύο μήνες, ο Μπλατ, ο οποίος βρίσκεται σε έναν νέο κύκλο θεραπείας, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν μετά την επέμβαση που είχε κάνει στη μέση τον Ιούνιο του 2018. Τότε έκανε τις φυσιοθεραπείες που απαιτούνταν και ο χρόνος περνούσε, «αλλά δεν αισθανόμουν κάποια βελτίωση. Σκέφτηκα: "Τι συμβαίνει εδώ;"» επισήμανε. Του συνέστησαν να δει έναν νευρολόγο, το έκανε και οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι είχε πολλαπλή σκλήρυνση. «Έχουν υπάρξει καλές ημέρες και λιγότερο από καλές, αλλά είμαι πολύ πιο χαρούμενες όταν κοουτσάρω» υπογράμμισε, ενώ επισήμανε ότι ήταν ειλικρινής με την οικογένειά του αναφορικά με την κατάστασή του: «Όλοι έχουμε εκπαιδευτεί γι' αυτό. Είναι ρεαλιστές... Δεν είναι απειλητικό για τη ζωή άμεσα».

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδιά του, ο Μπλατ έγραψε ότι «ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα και τις προκλήσεις μου, καθώς πάντα ήθελα να κάνω περισσότερα πράγματα. Ύστερα από 12 χρόνια ως επαγγελματίας παίκτης και 27 ως προπονητής, ήρθε η ώρα να μπω σε μια νέα φάση ζωής. Το απολαμβάνω. Κάποιες φορές, όταν ένα παράθυρο κλείνει, ανοίγει μια πόρτα». Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πρεσβευτής. «Πάντα είχα το όνειρο να είμαι πρεσβευτής, διπλωμάτης στο Ισραήλ. Με κάποιο τρόπο θα ήθελα να βοηθήσω τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα