Ξανά fake news από τον Άδωνη με θύμα τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

Την οργισμένη αντίδραση της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, προκάλεσε ένα tweet του Άδωνη Γεωργιάδη, με περιεχόμενο που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα και αφορούσε την υποτιθέμενη σωτηρία του παιδιού μετά από παρέμβαση Μητσοτάκη.  

Ο υπουργός δημοσίευσε για άλλη μια φορά fake news, αναρτώντας στον λογαριασμό του στο Twitter,

άρθρο με τίτλο «Ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Στο Μαξίμου ο πατέρας του».

Η αντίδραση της οικογένειας ήταν άμεση, με τους γονείς να διαψεύδουν οργισμένα την είδηση κάνοντας σχετική ανάρτηση στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook

Ο υπουργός μετά τις αντιδράσεις έσβησε το tweet από τον λογαριασμό του.

Σημειώνεται ότι ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I), μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής με προσδόκιμο επιβίωσης τα 2 χρόνια.

Το αίτημα της οικογένειάς του για να μεταβεί στις ΗΠΑ, με κάλυψη όλων των εξόδων για τη θεραπεία του παιδιού σε νοσοκομείο της Βοστώνης απορρίφθηκε χθες Τετάρτη (9/10) για δεύτερη φορά από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε τα έγγραφα και μετά… σιωπή

Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr, ο πατέρας του μικρού, κ. Γιώργος Γλωσσιώτης, καθ’ οδόν προς τον ΕΟΠΥΥ, επικοινώνησε με το Πρωθυπουργικό Γραφείο ζητώντας παρέμβαση για την υπόθεση της θεραπείας του παιδιού του.

Μετά από λίγο το Πρωθυπουργικό Γραφείο επικοινώνησε με τον πατέρα και του ζήτησε τα σχετικά έγγραφα, τα οποία ο πατέρας έστειλε στο email που του έδωσαν. Αργότερα ο κ. Γλωσσιώτης επικοινώνησε δεύτερη φορά για να ρωτήσει αν έλαβαν το email με τα σχετικά έγγραφα. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία, ούτε κάποια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η ένσταση του κ. Γλωσσιώτη εξετάστηκε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και απορρίφθηκε για τους ίδιους λόγους που είχε απορριφθεί και την πρώτη φορά, όπως ανέφερε ο ίδιος στη σελίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα