Συναντήθηκαν με Χαμπιαούρη και αναμένουν αλλαγές στην εγκύκλιο για τετράμηνα

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, είχε στις 12:00 το μεσημέρι, η ηγεσία της οργάνωσης των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, με φόντο τον θεσμό της Αξιολόγησης του μαθητή και τις εξετάσεις τετραμήνων.

Κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Κώστα Χατζησάββα, εξήγησαν τις θέσεις της οργάνωσης για τις εξετάσεις τετραμήνων.

«Καταθέσαμε ενώπιον του υπουργού Παιδείας, τις θέσεις της

ΟΕΛΜΕΚ, τόσο για την Αξιολόγηση του μαθητή, όσο και τις εξετάσεις τετραμήνων. Ευελπιστούμε ότι ο υπουργός θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες και διορθωτικές αλλαγές, τουλάχιστον όσον αφορά στο περιεχόμενο της εγκυκλίου για τα τετράμηνα», είπε ο κ. Χατζησάββας.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη συνάντηση, έκανε αναφορά σε άλλα τρία σημαντικά ζητήματα, για τα οποία τον περασμένο μήνα είχαν αποφασίσει να διαμαρτυρηθούν με στάση εργασίας.

Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό και στην πρόωρη αφυπηρέτηση των εκπαιδευτικών, ο κ. Χαμπιαούρης υποσχέθηκε πως θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την πρόωρη αφυπηρέτηση.

Για τα κλιματιστικά στις σχολικές μονάδες, ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, ότι αναμένει να ολοκληρωθούν οι συσκέψεις που γίνονται με διάφορους φορείς στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να δουν τι μπορεί να αλλάξει.

Τέλος για τη μη έγκαιρη στελέχωση, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε στην ηγεσία ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, με σκοπό να δοθούν εισηγήσεις, είπε ο κ. Χατζησάββας.

Σημειώνεται πως, μιλώντας στο SigmaLive, o A’ Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας, κ. Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε πως ο υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει σε αλλαγές στην εγκύκλιο για τα τετράμηνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα