Αξιωματούχος Κιέβου: Η Ρωσία επιχειρεί να χωρίσει στα δύο την Ουκρανία

Στα δύο προσπαθεί να χωρίσει την Ουκρανία η Ρωσία για να δημιουργήσει μια περιοχή υπό την επιρροή της Μόσχας, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος την Κυριακή, παρουσιάζοντας το ως «προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία».

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, είπε σε δηλώσεις του ότι η Ρωσία

προσπαθεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο για να δημιουργήσει μια περιοχή που ελέγχεται από τη Μόσχα, αφού δεν κατάφερε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα.

«Στην πραγματικότητα, είναι μια προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία», είπε ο Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει σύντομα ανταρτοπόλεμο στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Τουρκία κάλεσε και άλλα κράτη να συνομιλήσουν με τη Ρωσία για να βοηθήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ της Ντόχα την Κυριακή, είπε ότι το Κίεβο χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να αμυνθεί και ότι οι Ουκρανοί πρέπει να υποστηρίζονται με κάθε δυνατό μέσο, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αλλά αν όλοι «καίνε τις γέφυρες» με τη Ρωσία, τότε ποιος θα τους μιλήσει στο τέλος της ημέρας, διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Πεδίο σφοδρών βομβαρδισμών το Χάρκοβο-Εκνευρισμένος ο Ζελένσκι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αξιωματούχος Κιέβου, Ρωσία, Ουκρανία,axiomatouchos kievou, rosia, oukrania