Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες θα μπορούσαν να παίζουν 5 σετ στα grand slams»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά στη διάρκεια του τουρνουά στο Μαϊάμι, όπου είπε ότι και οι γυναίκες θα πρέπει να παίζουν 5 σετ στα γκραν σλαμς αφού αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες.

Το Νο 5 του κόσμου επεσήμανε πώς από τη στιγμή που τα χρηματικά έπαθλα ανδρών και γυναικών έχουν εξισωθεί στα γκραν σλαμς θα έπρεπε και οι γυναίκες να παίζουν πέντε σετ. Ιδέα που φάνηκε να μην αρέσει καθόλου στην Καρολίνα Πλίσκοβα. 

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις

με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμς τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα σλαμς. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιτσιπάς,tsitsipas